Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βόρεια Ιρλανδία vs Ολλανδία: Μάχη πρόκριση στο Euro 2020

Κοινοποίηση

Η Βόρεια Ιρλανδία υποδέχεται την Ολλανδία στο Windsor Park του Μπέλφαστ σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και για τις δύο Εθνικές ομάδες.

Οι οικοδεσπότες είναι τρίτοι με 12 πόντους, ενώ η Γερμανία και η Ολλανδία μοιράζονται την κορυφή με 15 βαθμούς. Η Βόρεια Ιρλανδία θα επιδιώξει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα για να μείνει στη μάχη για την απευθείας πρόκριση στο Euro 2020.

Έχει τέσσερις νίκες και δύο ήττες μέχρι στιγμής και αυτός είναι κρίσιμος αγώνας. Η Β. Ιρλανδία δεν ήταν μεταξύ των φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις, όμως έδειξε ότι μπορεί να κυνηγήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020. Η πορεία της στον όμιλο ξεκίνησε με νίκη 2-0 με την Εσθονία και συνέχισε με νίκη 2-1 επί της Λευκορωσίας. Τις δύο αυτές, της κέρδισε και εκτός με 2-1 στην Εσθονία και 1-0 στο Μινσκ. Παρ ‘όλα αυτά, η Βόρεια Ιρλανδία υπέστη δύο ήττες με 2-0 στη Γερμανία και έχασαν 3-1 στην Ολλανδία. Για να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες, χρειάζονται μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μάικλ Ο’ Νιλ δεν έχει προβλήματα τραυματισμών σε αυτόν τον αγώνα, αλλά είναι δυνατές κάποιες αλλαγές. Ο μέσος Μάτι Κέννεντι θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Ολλανδία μετρά πέντε νίκες και μία ήττα μέχρι στιγμής. Επιβλήθηκε της Λευκορωσία με 4-0 στο πρώτο ματς, ενώ στον δεύτερο αγώνα υπέστη ήττα με 3-2 εντός έδρας. Ήταν μια οδυνηρή ήττα, αν και η εκδίκηση ήρθε στον επόμενο γύρο καθώς οι Οράνιε κερδίζοντας με 4-2 στην Γερμανία. Στα τελευταία τρία ματς επιβλήθηκε της Εσθονία με 4:-0, κέρδισε 3-1 την σημερινή αντίπαλο της, ενώ κέρδισε 2-1 τη Λευκορωσία στο Μινσκ στον τελευταίο αγώνα.

Ο προπονητής Ρόναλτ Κούμαν κάνει καλή δουλειά και οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι, ιδιαίτερα μετά τη σκοτεινή περίοδο πριν από λίγα χρόνια. Ο Φρένκι ντε Γιονγκ έχει μεταμορφωθεί από ταλέντο σε ηγέτη στο γήπεδο. Για αυτόν τον αγώνα, ο Κούμαν θα είναι χωρίς τους δύο παίκτες της Αϊντχόφεν, Ντόνιελ Μάλεν και Στίβεν Μπέρχβαϊν, ενώ ο Μέμφις Ντεπάι δίνεται ως αμφίβολο λόγω τραυματισμού. Στο τελευταίο ματς θα φιλοξενήσει την Εσθονία, οπότε ένας βαθμός στο Μπέλφαστ θα είναι αρκετός για να κλείσει ένα εισιτήριο για το Euro 2020

Πιθανές αρχικές συνθέσεις:
Βόρεια Ιρλανδία: Πίκοκ-Φάρελ, Σμίθ, Κάθκάρτ, Έβανς, Φέργκουσον, Έβανς, Ντάλας, Ντέιβις, ΜακΝαϊρ, Σαβίλε, Λάφερτι

Ολλανδία: Σίλεσεν, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Βαν Ντάϊκ, Μπλίντ, Βαν Ντες Μπίκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιόνγκ, Πρόμες, Ντε Γιόνγκ, Μπάμπελ

Βόρεια Ιρλανδία vs Ολλανδία Προγνωστικά
Όπως έχω ήδη γράψει παραπάνω, ένας βαθμός από αυτόν τον αγώνα πρέπει να είναι αρκετός για την Ολλανδία ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στο Euro 2020. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα πάνε για την νίκη. Η ποιότητα είναι στο πλευρό τους, χωρίς αμφιβολία γι ‘αυτό. Οι άντρες του Κούμαν έχουν ήδη κερδίσει 3-1 στο σπίτι τους, την Β. Ιρλανδία. Οι παίκτες της Β. Ιρλανδίας πρέπει να πάνε για την νίκη, οπότε περιμένω ένα ακόμα υψηλό σκορ.

Βόρεια Ιρλανδία vs Ολλανδία Επιλογή: Over 2.5 γκολ @ 1.92

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα