Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Η μαγεία της φύσης στο “Δασικό χωριό”

Κοινοποίηση

Το Δασικό χωριό στην Ξάνθη



Ένα παραμυθένιο τοπίο λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Ξάνθη που εντυπωσιάζει 

Το Δασικό χωριό του Ερύμανθου, στην ορεινή Ξάνθη, αποτελεί σίγουρα σήμα κατατεθέν της περιοχής, που εντυπωσιάζει και αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες επισκέπτες. Βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, στο Δάσος Δρυμού (δάσος Χαϊντούς), σε υψόμετρο 1350 μέτρων και αποτελεί από μικρούς ξύλινους αυτοεξυπηρετούμενους οικίσκους.

Το φθινόπωρο στο Δασικό χωριό είναι μαγικό. Η φύση δημιουργεί ένα εντυπωσιακό τοπίο, με τα δεκάδες πεσμένα φύλλα να προκαλούν τις αισθήσεις ενώ ο χειμώνας είναι εξίσου μαγευτικός. Το χιόνι κατακλύζει το Δασικό χωριό πολύ εύκολα, λόγω του υψόμετρου και του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή, δημιουργώντας ένα ιδανικό τοπίο για όσους αγαπούν τη φύση και τον χειμώνα. Βρίσκεται μόλις μερικές χιλιόμετρα από την Ξάνθη και γι’ αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός πως αποτελεί πόλο έλξης για τους μόνιμους κατοίκους που σπεύδουν να απολαύσουν την γαλήνη μέσα στο δάσος που προσφέρει το Δασικό χωριό και να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό κέντρο.

Το Δασικό Χωριό στην ορεινή Ξάνθη

Πολύ κοντά στο Δασικό χωριό βρίσκεται ο καταρράκτης του Λειβαδίτη, που αποτελεί τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων και μπορεί κανείς να τον προσεγγίσει εύκολα από την περιοχή. Δεκάδες επισκέπτες που επιλέγουν την ορεινή Ξάνθη, βρίσκουν φιλοξενία στο Δασικό χωριό και από εκεί έχουν πρόσβαση σε όλα τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής. Για παράδειγμα μπορεί κανείς να επισκεφθεί την κορυφή του Γυφτόκαστρου, με υψόμετρο 1.827 μέτρων  και με πανοραμική θέα προς την γείτονα Βουλγαρία.

Στην ευρύτερη περιοχή συναντά κανείς και το Κάστρο της Καλύβας, που αποτελεί ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της ορεινής Ξάνθης με τη θεά προς την κοιλάδα του Νέστου να κόβει την ανάσα. Μια διαμονή στο Δασικό χωριό σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όσους επιλέξουν να περιπλανηθούν στα φυσικά μνημεία και τα αξιοθέατα που κρύβει ο ορεινός όγκος της Ξάνθης ενώ πολύ κοντά βρίσκονται και τα γραφικά Πομακοχώρια που μπορεί επίσης κάποιος να προσεγγίσει εύκολα.

Εντυπωσιάζει το φθινόπωρο 

Το φθινόπωρο στο Δασικό χωριό είναι πράγματι εντυπωσιακό. Πρόκειται για μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση, να περιπλανηθούν μέσα σε πυκνά δάση στο βουνό ή απλά να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα σε ένα ειδυλλιακό φθινοπωρινό σκηνικό. Οι ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευνοούν τις μετακινήσεις από και προς το Δασικό χωρίο ενώ η φύση έχει ήδη φορέσει τα φθινοπωρινά της χρώματα τα οποία δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Photo credits: Alexandros Bougiouklou

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα