Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Η χελώνα που σώθηκε από τη φωτιά στη Μάνδρα

Κοινοποίηση

Μια χελώνα η οποία λίγο έλειψε να καεί από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες στην Μάνδρα, του δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, κατάφερε όχι απλά να μείνει στη ζωή αλλά να βρει και σπίτι.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας που βρήκαν τη χελώνα να καίγεται μέσα στις φλόγες, την έσωσαν και της πρόσφεραν την κατάλληλη φροντίδα. Μάλιστα αποφάσισαν να την υιοθετήσουν ενώ σε σχετικό μήνυμα του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Έχοντας αφήσει τον χρόνο να κυλήσει έπειτα από την πυρκαγιά, στις παρυφές ουσιαστικά του οικισμού μας, αυτή η μικρή και ασήμαντη για ορισμένους χελώνα, αποτελεί για εμάς το καλύτερο παράδειγμα για το πώς η φύση βρίσκει πάντα τον τρόπο να επουλώνει τις πληγές που εμείς οι ίδιοι, παρότι παιδιά της, προκαλούμε. Η χελώνα μας, διασώθηκε από εθελοντές του Συλλόγου στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, κυριολεκτικά μισοκαμμένη όπως είναι προφανές και από τις εικόνες. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έλαβε όλη την απαραίτητη φροντίδα και με απόφαση του Δ.Σ., υιοθετήθηκε από τον Σύλλογο με σκοπό να παράσχει με την παρουσία της την μέγιστη βοήθεια στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για τις βλάβες που προκαλεί στο περιβάλλον, οποιαδήποτε πράξη αμέλειας.

Και το όνομα αυτής, Κοσμάς! Τιμώντας έτσι και την περιοχή εύρεσης της.
Σύντομα θα βρίσκεται σε ειδικό μέρος στον χώρο του Συλλόγου, περιμένοντας να σας γνωρίσει όλους από κοντά!”

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα