Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν πάλι οι πλειστηριασμοί

Κοινοποίηση

Η ΑΑΔΕ ξεκινά το κυνήγι των οφειλετών μέσω του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης ΟΦειλών Αττικής (ΚΕΟΦ) – στο στόχαστρο όσοι χρωστούν στο δημόσιο και παρότι έχουν τη δυνατότητα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι τα όπλα που επιστρατεύονται.

Ξεκινούν πάλι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Σε πρώτη φάση βγαίνουν σε πλειστηριασμό 48 ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια) που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, ενώ σταδιακά η λίστα θα μεγαλώνει. Οι πρώτοι που μπαίνουν στη λίστα είναι οι οφειλέτες που δεν φρόντισαν να μπουν στη ρύθμιση με τις 120 δόσεις.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr συνολικά 1,8 εκατ. οφειλέτες της εφορίας κινδυνεύουν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Η νομοθεσία ορίζει ότι τα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η εμπορική αξία, η οποία προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κάθε εκτιμητή από 150 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με την αξία και την κατηγορία του ακινήτου. Σε περίπτωση που για δύο συνεχόμενες φορές ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, μειώνεται η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είτε με εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είτε με εισήγηση οποιουδήποτε από τους επισπεύδοντες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα