Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

4 λόγοι που τα Χριστούγεννα στην Ξάνθη (φέτος) είναι μαγικά!

Κοινοποίηση


Ο νέος στολισμός της πόλης αλλά και το κλίμα που επικρατεί δημιουργούν μια διαφορετική εικόνα 

Φωτεινά λαμπιόνια, παραδοσιακά έθιμα, μουσική και δεκάδες χρώματα συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει φέτος το κέντρο της Ξάνθης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές η πόλη φαντάζει πιο ζωντανή ενώ επικρατεί η γενική αντίληψη πως φέτος το κέντρο της πόλης έχει φορέσει τα καλά του και πως το εορταστικό κλίμα είναι διάχυτο μέσα στην Ξάνθη.

Το νέο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την κεντρική πλατεία

1. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το νέο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, λίγα μόλις μέτρα από το ιστορικό Ρολόι της Ξάνθης, έκλεψε τις εντυπώσεις ήδη από τη στιγμή της εγκατάστασής του. Πρόκειται για ένα επιβλητικό δέντρο το οποίο φωτίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με μικρούς και μεγάλους να σπεύδουν να φωτογραφηθούν δίπλα του. Κατά τη διάρκεια της τελετής φωταγώγησής του μάλιστα η πλατεία της Ξάνθης είχε πλημμυρίσει από κόσμο.

Η βροχή από τα φωτεινά λαμπάκια που εντυπωσιάζει 

2. Η βροχή από αστέρια!

Μια ακόμη πρωτοτυπία του φετινού εορταστικού στολισμού της Ξάνθης είναι φυσικά και η εντυπωσιακή βροχή από αστέρια που κοσμεί τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, την 28η Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια βροχοκουρτίνα αποτελούμενη από εκατοντάδες φωτεινά λαμπάκια καθώς και μερικές τεράστιες Χριστουγεννιάτικες μπάλες, που έχουν τοποθετηθεί πάνω από τον δρόμο δημιουργώντας μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα στο κέντρο της Ξάνθης. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες το θέαμα εντυπωσιάζει και αποτελεί ήδη το σήμα κατατεθέν των φετινών Χριστουγέννων στην Ξάνθη.

3. Οι εορταστικοί ρυθμοί

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μπήκαν οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της Ξάνθης φέτος, οι οποίοι εκτός από τον εορταστικό τους στολισμό, ντύθηκαν και με… μουσική! Τα μεγάφωνα που τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης παίζουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια δημιουργώντας μια πολύ όμορφη αίσθηση στην Ξάνθη και βάζοντας τους καταναλωτές μέσα στο εορταστικό κλίμα. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μουσική αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην πόλη.

Στο εορταστικό κλίμα η Παλιά Πόλη της Ξάνθης

4. Τα στολισμένα μαγαζιά

Σε μια μικρή παραμυθούπολη έχουν μετατραπεί αρκετοί δρόμοι και περιοχές της Ξάνθης χάρη στον στολισμό που έχουν επιμεληθεί καταστήματα εστίασης και μαγαζιά της πόλης. Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης πραγματικά εντυπωσιάζει, καθώς τα καφέ μπαρ της περιοχής έχουν φορέσει τα Χριστουγεννιάτικα τους και τα δεκάδες φωτεινά λαμπάκια που έχουν τοποθετηθεί μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα σε όλη την Παλιά Πόλη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, που έχουν μεριμνήσει για τον στολισμό των βιτρινών τους ενώ παράλληλα συμμετέχουν ή διοργανώνουν δράσεις που στόχο έχουν να μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στους καταναλωτές.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα