Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποκεντρωμένη: Δεν συντρέχει λόγος πειθαρχικού ελέγχου για τον Τσέπελη

Κοινοποίηση



Με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε για την παρουσία του σε εκδήλωση μειονοτικού συλλόγου 

Στη Βουλή, μέσω ερώτησης που κατέθεσε η Ελληνική Λύση, έφτασε η δραστηριότητα του Δημάρχου Ξάνθης κυρίου Μανώλη Τσέπελη, με αφορμή την παρουσία του πριν από μερικές εβδομάδες σε εκδήλωση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Απαντώντας σχετικά τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας ΑΜΘ, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο Δήμαρχος δεν έχει προβεί σε κάποια πράξη που αξίζει έρευνας ή επιβολής ποινών, όπως του προσάπτεται. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης, “δεν συντρέχει περίπτωση πειθαρχικού ελέγχου του Δημάρχου”, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος κατηγορήθηκε πως βρέθηκε σε εκδήλωση “σκληροπυρηνικών κύκλων του Προξενείου”, ενώ ακολούθησαν πλήθος δημοσιευμάτων που τον κατηγορούσαν για σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο και αντίστοιχους πυρήνες.

“Αναξιόπιστα τοπικά έντυπα” 

Από τη μεριά του Δήμαρχος, απαντώντας σχετικά με την παρουσία του στην εν λόγω εκδήλωση, κάνει λόγο για αναξιόπιστα τοπικά έντυπα τα οποία τον λασπολογούν επί σειρά μηνών. “Έχουν ως κίνητρο να πλήξουν εμένα προσωπικά γιατί δεν αποτελούσα τον εκλεκτό τους στις πρόσφατες εκλογές, χωρίς να λογαριάζουν πιθανή ζημία που μπορεί να προκαλέσουν στα εθνικά θέματα και τις ευαίσθητες ισορροπίες που υπάρχουν στη Θράκη” σημειώνει ο κύριος Τσέπελης, στο σχετικό έγγραφο της απάντησής του που δημοσιεύει αποκλειστικά το XanthiNea.gr, τονίζοντας πως στην εν λόγω εκδήλωση κλήθηκε να παραστεί ως Δήμαρχος όπως κλήθηκαν και όλοι οι Δήμαρχοι αλλά και οι θεσμικοί εκπρόσωποι του επίσημου πρωτοκόλλου.

“Ως Δήμαρχος είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω τοπικούς, δήθεν παράγοντες, να δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις των δημοτών μου, για να επιβιώσουν στον βούρκο τους” σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας πως “θα είμαι εκεί και θα επιβάλλω με την παρουσία μου τη θέση μου, ότι οι μειονοτικοί συμπολίτες μας είναι κομμάτι της Ελλάδας και του Δήμου Ξάνθης και δεν θα αφήσω σε κανέναν άλλον να παριστάνει ότι δήθεν του εκπροσωπεί, εξωθεσμικά. Ούτε η χρήση της τουρκικής γλώσσας μαζί με την ελληνική, σε εκδηλώσεις θα αποτελούν φόβητρο για μένα όταν η ίδια η Ελληνική Πολιτεία φροντίζει την εκμάθησή της”.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα