Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άρσεναλ vs Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς άλλα περιθώρια οι Πολίτες

Κοινοποίηση

Η Άρσεναλ θα φιλοξενήσει την Μάντσεστερ Σίτι στο Εμιρέϊτς στο ντέρμπι του 17ου αγωνιστικού γύρου στην Premier League. Οι Κανονιέρηδες ξεκίνησαν πολύ καλά την σεζόν, αλλά τελικά απογοήτευσαν τους πάντες. Αυτή τη στιγμή έχουν 22 πόντους, 24 πίσω από την Λίβερπουλ που είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση αποτελεσμάτων του συλλόγου σε 27 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης Σταν Κρένκε αναγκάστηκε να απολύσει τον Ουνάϊ Έμερι και στην θέση του πήρε ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, που έπαιξε για το σύλλογο μεταξύ 1998 και 2007. Η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου δεν κατάφερε να κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες υπό την καθοδήγηση του.
Η Άρσεναλ έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τη Νόριτς Σίτι, ενώ έχασε 2-1 με την Μπράιτον στο Εμίρεϊτς. Παρ ‘όλα αυτά, ο τελευταίος αγώνας έφερε κάποια σημάδια ανάκαμψης αφού κέρδισαν 3-1 την Γουέστ Χαμ. Ο 18χρονος Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, ο Νίκολας Πέπε και ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν οι σκόρερ. Η Άρσεναλ εξασφάλισε επίσης την συμμετοχή της στους 32 του Europa League μετά από ισοπαλία 2-2 με την Σταντάρ Λιέγης την Πέμπτη. Ο Κίραν Τιέρνι είναι εκτός μετά την εξάρθρωση του ώμου του, ενώ ο Γκρανίτ Τζάκα είναι επίσης έξω.

Να επιστρέψει στις νίκες η Σίτι
Η Μάντσεστερ Σίτι υπέστη οδυνηρή ήττα με 2-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στο ντέρμπι του προηγούμενου γύρου. Οι Πολίτες είναι τώρα τρίτοι με 32 πόντους, 14 βαθμούς πίσω από τους ηγέτες του πρωταθλήματος, Λίβερπουλ, η οποία κέρδισε πάλι χτες.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει χάσει τέσσερις αγώνες αυτή τη σεζόν. Οι παίκτες του Γκουαρδίολα σημείωσαν 501 γκολ σε 199 παιχνίδια σε όλους τους αγώνες υπό της οδηγίες του — 96 περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Αγγλική ομάδα από τότε που ο Ισπανός διορίστηκε το 2016. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Μάντσεστερ έχει αμυντικά θέματα.

Οι πολίτες έχει δεχτεί 19 γκολ, περισσότερα ακόμα από την Σέφιλντ Γιουναϊτεντ και Κρίσταλ Πάλας. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι θετική μετά τη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ έναντι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ την Τετάρτη. Οι άνδρες του Ισπανού έπαιξαν πολύ καλά και εξασφάλισαν την νίκη με 4-1. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς ήταν “Παίκτης του Αγώνα” μετά το χατ-τρικ που πέτυχε.
Ο κεντρικός αμυντικός Τζον Στόουνς έχασε το derby του Μάντσεστερ το περασμένο Σαββατοκύριακο και η απουσία του είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τον Γκουαρδίολα. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Έντερσον είναι αμφίβολος, αλλά λογικά θα είναι έτοιμος σήμερα. Οι Λίροϊ Ζανέ, Σέρχιο Αγουέρο και Εμερίκ Λαπόρτ παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών.

Πιθανές αρχικές ενδεκάδες:
Άρσεναλ: Λενό, Μπελερίν, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Κολασινακ, Τορέϊρα, Γκεντουζί, Πέπε, Οζίλ, Μαρτινέλι,Ομπαμεγιάνγκ
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόλκερ, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Μεντί, Ροντρί, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρούϊνε, ,περνάντο, Στέρλινγκ, Ζέσους

Άρσεναλ vs Μάντσεστερ Σίτι Πρόγνωστικα:
Περιμένω περισσότερα από τρία γκολ. Η Άρσεναλ σκοράρει εύκολα και παραχωρεί επίσης εύκολα γκολ. Έχει φέρει πάνω από over 3,5 σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες υπό τον Λιούνγκμπεργκ. Η Μάντσεστερ Σίτι, εν τω μεταξύ, είναι κάτι σαν “μηχανή γκολ”, σκοράρει με σχετική άνεση. Την ίδια στιγμή η Σίτι έχει αμυντικά ζητήματα, απέτυχε να κρατήσει μηδέν παθητικό στους τελευταίους 10 αγώνες όλες τις διοργανώσεις.

Άρσεναλ vs Μάντσεστερ Σίτι: Πάνω από 3,5 γκολ @ 1,94

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα