Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έλεγχοι και πρόστιμα για το παρεμπόριο στη Θράκη

Κοινοποίηση

Οι έλεγχοι, για το παρεμπόριο, στις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα Σερρών, στους Κήπους και Ορμένιο Έβρου και στη Νυμφαία Κομοτηνής αλλά και σε εμπορικά σημεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη, Φλώρινα και Έβρο, έφεραν πρόστιμα 66.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

1) Κατά το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 έως και 22 Δεκεμβρίου 2019 οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι (συνολικά 690 έλεγχοι)  αυξήθηκαν κατά 57% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (09.12.2019 έως 15.12.2019).

2) Οι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 17% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 42 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

3) Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, της Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη, Φλώρινα και Έβρο.

4) Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (4.244 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

5) Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 36.400 ευρώ.

Επιμέρους δράσεις στις πύλες εισόδου

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη εβδομάδα εντός του Δεκεμβρίου, από τους ελεγκτές του ΣΥΚΕΑΑΠ της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και υπαλλήλους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της ΑΑΔΕ, έλεγχοι στις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα Σερρών, στους Κήπους και Ορμένιο Έβρου και στη Νυμφαία Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, σε σημεία πλησίον των συνόρων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 447 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 30.000 ευρώ.

Συνάντηση του υφυπουργού Ν. Παπαθανάση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη και μέλη του ΔΣ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς.

«Οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες, έμποροι και καταστηματάρχες, στηρίζουν σημαντικά την οικονομία », δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα