Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καταστροφές στην Ξάνθη από τους ισχυρούς ανέμους

Κοινοποίηση



Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία, υπό τη μορφή ισχυρών ανέμων, που έπληξε την Ξάνθη το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα. 

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν καταστροφές και υλικές ζημιές, με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις Υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπισή τους.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν την Χριστουγεννιάτικη φάτνη που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Μητροπόλεως, ενώ στην περιοχή του παλιού υδραγωγείου ένας τοίχος έπεσε. Μια στάση ξηλώθηκε ενώ έπεσαν και φωτιστικά μέσα στην πόλη. Στην περιοχή των νεκροταφείων προκλήθηκαν ζημιές στον φράχτη μετά από πτώση δέντρου ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε φωτεινούς σηματοδότες στην ανατολική και δυτική είσοδο της πόλης. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στο ορεινό οδικό δίκτυο τόσο με κατεύθυνση τη Σταυρούπολη όσο και προς τον Εχίνο.

Από τη μανία των ανέμων δεν γλίτωσαν φυσικά οι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι έκαναν βόλτες μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα