Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαγεύει στον Άρη ο Απόστολος Τσιλιγγίρης από την Ξάνθη (+στατιστικά)

Κοινοποίηση



Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει κάνει σωτήριες αποκρούσεις και έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης 

Στην φετινή έκπληξη του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει εξελιχθεί ο Απόστολος Τσιλλιγίρης, το τερματοφύλακας του Άρης που έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Άρη, γεννημένος το 2000, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος μετρώντας συνολικά 197’ συμμετοχής στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Πρόσφατα αναδείχθηκε MVP αγωνιστικής ενώ έχει καταλάβει και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη σε αγώνες της ομάδας του, γεγονός που αποδεικνύει και στην πράξη την πολύτιμη συνεισφορά του στα παιχνίδια του Άρη.

«Πολύ χαρούμενος για το βραβείο του MVP! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την στήριξη και τα μηνύματα σας!!», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Instagram εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που δέχεται από τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Super League Greece ο Απόστολος Τσιλιγγίρης μετρά στο ενεργητικό του (μέχρι και σήμερα) 3 αγώνες, 197 λεπτά συμμετοχής και κανένα γκολ. Μία πάσα, δύο λάθη και μια κίτρινη κάρτα.

Τα πρώτα του βήματα 

Ο νεαρός τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ορφέα Ξάνθης με τον τότε προπονητή του, Παναγιώτη Καμαρακη, να πιστεύει ιδιαίτερα στο ταλέντο του και να τον ωθεί στα επόμενα βήματά του.

Ακολούθησε ο Ηρόδοτος στον οποίον ο Τσιλιγγίρης μέτρησε επτά συμμετοχές σε παιχνίδια πρωταθλήματος και μια σε επίπεδο κυπέλλου. Το καλοκαίρι, και μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ο νεαρός τερματοφύλακας υπογράφει συμβόλαιο με τον Άρη και μια λαμπρή καριέρα φαίνεται πως διαγράφεται εμπρός του. Ο ίδιος άλλωστε διατηρεί σχέσεις με τη Θεσσαλονίκη από παλιά μιας και πρόκειται για την πόλη από την οποία κατάγεται η μητέρα του.

Το μεγάλο χειροκρότημα 

Ο Άρης αγωνίζεται με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Έμαν αποβάλλεται λίγο πριν το τέλος. Η στιγμή του Τσιλιγγίρη έχει φτάσει και ο ίδιος παρουσιάζεται κάτι παραπάνω από έτοιμος να αγωνιστεί σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικά σημείο για την ομάδα του. Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο το γήπεδο θα πάρει κυριολεκτικά φωτιά, με τον κόσμο στο Κλεάνθης Βικελίδης να στηρίζει τον νέο τερματοφύλακα της ομάδας. Οι φίλοι του Άρη έχουν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούν τον Τσιλιγγίρη για να τον εμψυχώσουν και να του δώσουν θάρρος. Ο ίδιος ανταποδίδει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του με μια εξαιρετική – και σωτήρια – απόκρουση σε φάουλ του Καπίγια διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και χαρίζοντας την νίκη στον Άρη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας από την Ξάνθη φαίνεται πως έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος και πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αξίζει στήριξης. Μέχρι στιγμής άλλωστε έχει δείξει ιδιαίτερα θετικά στοιχεία ενώ ο ίδιος αφοσιωμένος συνεχίζει τη σκληρή του δουλειά. Το μέλλον άλλωστε του ανήκει!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα