Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μάστιγα η παράνομη στάθμευση στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Δρόμοι γεμάτοι διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και οδηγούς που δεν σέβονται τον ΚΟΚ

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η παράνομη στάθμευση στην Ξάνθη, με το κέντρο αλλά και τα σοκάκια της πόλης να θυμίζουν ένα απέραντο χάος κυρίως τις ώρες αιχμής. Διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, αυτοκίνητα σταθμευμένα σε θέσεις ή ράμπες αναπήρων αλλά και δίκυκλα και πάσης φύσεως ΙΧ μέσα σε πεζόδρομους, είναι μόλις μερικές από τις εικόνες που συναντά κανείς σχεδόν σε καθημερινή βάση στην Ξάνθη.

Το πρωί της Δευτέρας η τροχαία προχώρησε σε ελέγχους και επιβολή προστίμων στο κέντρο της πόλης, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις αφαίρεσης πινακίδων σε Ι.Χ. που βρίσκονταν σε ακατάλληλες θέσεις. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η εικόνα στο κέντρο της πόλης δεν διέφερε καθόλου. Κάτοικοι της περιοχής επιδίδονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σε αναρτήσεις φωτογραφιών με παράνομες σταθμεύσεις (αλλά και περιστατικά που βγάζουν μάτι) στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας απεγνωσμένα να δοθεί μια λύση σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Ξάνθης φαίνεται πως δεν επαρκούν και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο οχημάτων που κατακλύζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Από την πλευρά τους αρκετοί οδηγοί συνεχίζουν να αδιαφορούν για την τήρηση των νόμων, ακινητοποιώντας τα οχήματά τους κυριολεκτικά όπου τους βολεύει με την κατάσταση να γίνεται ανυπόφορη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα