Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάστιγα το παρεμπόριο στη Θράκη – Πρόστιμα 11.000 ευρώ

Κοινοποίηση



Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου κυρίως απομιμητικά

Τσουχτερά πρόστιμα που ξεπερνούν τις 11.000 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την πάταξη του παρεμπορίου στη Θράκη.

Το παρεμπόριο αποτελεί μια μάστιγα για την περιοχή καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση δεκάδες προϊόντα, πάσης φύσεως, εισέρχονται λαθραία στη χώρα από την γειτονική Βουλγαρία αλλά και την Τουρκία. Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προχώρησαν σε εξορμήσεις που περιελάμβαναν εντατικούς ελέγχους και επιβολή προστίμων, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε αύξηση του παρεμπορίου, ενώ ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά της Θράκης.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 11.100 ευρώ, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους Κήπους και το Ορμένιο Έβρου και τη Νυμφαία Κομοτηνής.

Στην Ροδόπη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 339 έλεγχοι και επιβλήθηκαν ύψους 8.100 ευρώ, ενώ στον Έβρο το ύψος των προστίμων ανήλθε σε 3.000 ευρώ, μετά από συνολικά 173 ελέγχους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα