Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η γάτα του Δαλάι Λάμα

Κοινοποίηση



Συγγραφέας: Michie David
Εκδόσεις Ιβίσκος

Αγορά του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πεινασμένο και αξιολύπητο, ένα λασπωμένο γατάκι διασώζεται από τις φτωχογειτονιές του Νέου Δελχί και μεταφέρεται σε μία ζωή που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Σε ένα όμορφο ησυχαστήριο με θέα στα χιονοσκέπαστα Ιμαλάια, αρχίζει τη νέα της ζωή ως η γάτα του Δαλάι Λάμα.

Καλόκαρδη, ασεβής και σοφή, η γάτα αυτή με τα πολλά ονόματα ανοίγει ένα παράθυρο στο εσωτερικό άδυτο της ζωής στη Νταραμσάλα. Ένας μικροσκοπικός κατάσκοπος που παρατηρεί τη συνεχή ροή των ιδιωτικών συναντήσεων μεταξύ της Αυτού Αγιότητας και κάθε λογής ανθρώπων, από διασημότητες του Χόλιγουντ μέχρι στελέχη ΜΚΟ και συγγραφείς βιβλίων αυτοβοήθειας, η γάτα του Δαλάι Λάμα μας παρέχει γνώσεις πάνω στο πώς να βρούμε ευτυχία και νόημα σε έναν πολυάσχολο, υλιστικό κόσμο. Η ιστορία της θα κάνει ένα χαμόγελο να ανθίσει στα χείλη όλων όσοι έχουν την τύχη να χαίρονται τα ποδαράκια που ζυμώνουν και το γενναιόδωρο γουργουρητό μιας γάτας.

Απoσπάσματα από το βιβλίο

«Ω! Πόσο αξιολάτρευτη! Δεν ήξερα ότι είχατε γάτα», αναφώνησε η κυρία.
Πάντα με εκπλήσσει το πόσο πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτήν την παρατήρηση. Και γιατί να μην έχει γάτα η Αυτού Αγιότητα;

«Μακάρι να μπορούσε να μιλήσει», συνέχισε η ηθοποιός. «Είμαι σίγουρη ότι θα είχε να μοιραστεί πολλή σοφία».

Κι έτσι φυτεύτηκε ο σπόρος…
Άρχισα να σκέφτομαι όλο και πιο πολύ ότι ίσως είχε έρθει η ώρα να γράψω ένα δικό μου βιβλίο‧ ένα βιβλίο που θα μπορούσε να μεταδώσει ένα κομμάτι από τη σοφία που απέκτησα όσο καθόμουν, όχι δίπλα στα πόδια του Δαλάι Λάμα, αλλά ακόμα πιο κοντά, στην αγκαλιά του. Ένα βιβλίο που θα έλεγε τη δική μου ιστορία… το πώς γλίτωσα από μια μοίρα φριχτή πέραν πάσης φαντασίας, για να γίνω η μόνιμη συνοδός ενός άντρα που δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ηγέτες στον κόσμο και τιμημένος με το Νόμπελ της Ειρήνης, αλλά και ένα επιδέξιο χέρι με ένα ανοιχτήρι κονσέρβας.

Έπαινοι

«Τι μεγάλη χαρά να περάσω λίγο προσωπικό χρόνο με τον Δαλάι Λάμα μέσα από την αφοσιωμένη ματιά της πολύπαθης γάτας του, της Ποντικίνας-Τουνγκ! Αυτό το γοητευτικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό βιβλίο θα σας αναπτερώσει το ηθικό και θα σας ζεστάνει την καρδιά. Κουρνιάστε μαζί με τη Γάτα του Δαλάι Λάμα».
– Μάικλ Κάρολ, συγγραφέας των Awake at Work και The Mindful Leader

«Αυτή η σαγηνευτική ιστορία είναι μια σπάνια απόλαυση. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!»
– Γκέι Χέντρικς, Ph.D., συγγραφέας των Conscious Loving και The First Rule of Ten

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα