Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παραδοσιακό κουρείο της Ξάνθης βραβεύτηκε για την υψηλή αισθητική του

Κοινοποίηση



Για την υψηλή αισθητική του βραβεύτηκε το παραδοσιακό κουρείο Bakero που βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης. 

Το γνωστό για την ιδιαίτερη διακόσμησή του κουρείο απέσπασε βραβείο αισθητικής στα Interiors Awards 2020, όπου κατάφερε να διακριθεί, όπως και ο μηχανικός Κυριάκος Μιχαηλίδης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βραβείο το οποίο κατάφερε να αποσπάσει η επιχείρηση της Ξάνθης, ενώ τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα καταστήματα που ανοίγουν – ή που προχωρούν σε ανακαίνιση – στην Ξάνθη φαίνεται πως επενδύουν σημαντικά στην αναβάθμιση της αισθητικής τους, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο περιβάλλον και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην αισθητική αναβάθμιση της τοπικής αγοράς.

Ο θεσμός των Interiors Awards, που διοργάνωσε φέτος το Build της Boussias Communications, δημιουργήθηκε για να επιβραβεύσει την επένδυση στη δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής που – ταυτόχρονα- δεν κάνουν εκπτώσεις στη λειτουργικότητα.

Η Κριτική Επιτροπή υψηλού κύρους, στην οποία συμμετείχαν – μεταξύ άλλων- διακεκριμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες όπως οι: Μιχάλης Μαυρολέων (A&M Architects – Πρόεδρος Επιτροπής), Δημήτρης Ποτηρόπουλος (Potiropoulos&Partners), Ρία Βιογιατζή (Elastic Architects), Ελένη Μπρασίνικα (Bllend), Μαρία Βαφειάδη (ΜKV DESIGN), Kατερίνα Κοτζιά (k&k architects, Επίκουρη Καθηγήτρια, Tμήμα Αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων), Γιάννης Κόντης (Core Constructions), Άννα Σμπώκου (AS LIGHT STUDIO) κ.ά. καθώς και η πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων της Boussias εξασφάλισε υψηλότατο βαθμό αντικειμενικότητας και διαφάνειας στη διαγωνιστική διαδικασία.

«Οι επιχειρήσεις και οι σχεδιαστές που παράγουν τέτοια έργα πρέπει να προβάλλονται στα μέσα. Και η Boussias Communications συμβάλλει σε αυτό. Για να συμβάλλει ο θεσμός στην δημιουργία πρότυπων πρωτοτυπίας και καινοτομίας που θα επηρεάσουν όχι μόνο για την Ελληνική Αγορά αλλά και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας» είπε ο κ. Μαυρολέων, δίνοντας το στίγμα για το μέλλον του θεσμού των Interiors Awards.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα