Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνελήφθησαν 2 διακινητές μεταναστών σε Καβάλα και Ροδόπη

Κοινοποίηση

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 21 ετών συνελήφθησαν στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, δύο 2 αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο 21χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Ακροβουνίου και οι επιβάτες του τράπηκαν πεζή σε φυγή, σε παρακείμενη δασική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 21χρονο οδηγό και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε, παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στον οικισμό Αρριανών ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 27χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός – συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές – οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι ο 21χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα