Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Δεν έχω αναπηρία, έχω διαφορετική ικανότητα»

Κοινοποίηση

Με αυτή τη φράση ως οδηγό μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε μια ακόμη βιωματική δράση ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης γύρω από τα θέματα της αναπηρίας.

Οι υπεύθυνοι του τμήματος ένταξης του σχολείου σε συνεργασία με το σύλλογο κινητικά αναπήρων «ΠΕΡΠΑΤΩ» παρουσίασαν μια επίδειξη παρα-ολυμπιακών αθλημάτων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου από την κοινωνική λειτουργό με σκοπό τη διαμόρφωση κουλτούρας συναντίληψης και συμπερίληψης.

Στη συνέχεια, μέσα από συγκεκριμένους σταθμούς, οι οποίοι στήθηκαν για αυτό το λόγο, μαθητές και καθηγητές ήρθαν σε επαφή με αθλήματα όπως το boccia, το goal-ball, το μπάσκετ και το βόλλεϋ σε αμαξίδιο. Επιπλέον, οι μαθητές συμμετείχαν σε ασκήσεις προσομοίωσης κίνησης με αμαξίδιο και σε διαδραστικές ασκήσεις αυτόνομης διαβίωσης. «Χρησιμοποιήστε τις δεξιότητες που έχετε, μην εστιάζετε σε αυτές που δεν έχετε» ήταν το μήνυμα που έστειλε στα παιδιά και ένα μέλος του συλλόγου-αθλητής του boccia και του ράγμπι. Στο τέλος της ημέρας, 5ο Γυμνάσιο και σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» ανανέωσαν το ραντεβού τους αυτή τη φορά με επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Κομοτηνή.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα