Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Αγιασμός στο νέο Γηροκομείο – Σπουδαία δράση της Μητρόπολης

Κοινοποίηση

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 12η μεσημβρινή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων, τέλεσε τον Αγιασμό, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης ΜΦΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Εφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ξάνθης κ. Σταμπουλής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών, οι πρώην Δήμαρχοι Ξάνθης κ.κ. Στυλιανίδης και Δημαρχόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, το διοικητικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της ΜΦΗ, συγγενείς των τροφίμων της ΜΦΗ και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδρύσεως της ΜΦΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή. Αναφέρθηκε επίσης στη νέα περίοδο λειτουργίας της ΜΦΗ ως Γηροκομείου με διανυκτέρευση των περιθαλπομένων και εξέφρασε την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας και τα συγχαρητήρια σε όλου όσους στηρίζουν τη λειτουργία της ΜΦΗ είτε ως εθελοντές είτε ως δωρητές και ευεργέτες.

Μετά τη σύντομη προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου τον λόγο έλαβαν εκ μέρους των τοπικών αρχών ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο και αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του Γηροκομείου για την τοπική κοινωνία.

Μετά το πέρας του Αγιασμού οι πολυπληθείς επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της ΜΦΗ και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους πρώτους τροφίμους της και να διαπιστώσουν την άριστη μέριμνα και την υψηλή ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για τη δημοσιοποίηση της λειτουργίας της ΜΦΗ. Όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στην ΜΦΗ μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 25410-66004 με τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Αραμπατζή και την Προϊσταμένη Κα Μαρία Στάμου. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον Αγιασμό.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα