Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ύποπτος βανδαλισμός στο Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης έβαλαν στο μάτι άγνωστοι μέχρι στιγμής, οι οποίοι προχώρησαν στον βανδαλισμό τοίχου του σχολείου με ένα ιδιαίτερα ρατσιστικό μήνυμα. 

«Νόστιμο του χιρινό» έγραψαν άγνωστοι (και προφανώς ανορθόγραφοι) στον τοίχο του Σχολείου προκαλώντας την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Καλαντζή. 
«Η αναγραφή ενός απρεπούς συνθήματος στην εξώπορτα του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης αποτελεί πράξη βανδαλισμού και ασέβειας η οποία είναι απολύτως καταδικαστέα. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι ο σεβασμός στον άλλον, σ’ εκείνον που δεν έχει τις ίδιες ιδέες ή τα ίδια χαρακτηριστικά ή την ίδια θρησκεία ή που δεν θέλει να πιστεύει κάπου, είναι σεβασμός προς τον Θεό που έκτισε τον κόσμο και μας έδωσε την ελευθερία να επιλέξουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ίδιος, τονίζοντας πως «η καταδίκη αυτής της απρέπειας είναι και αναγκαία και θετική. Όμως πρέπει πάντα να έχουμε συναίσθηση και συνείδηση του βαθμού σοβαρότητας ενός συμβάντος ώστε να μην υπερβαίνουμε το μέτρο γιατί τότε πετυχαίνουμε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε. Επίσης δεν είναι σοφό να εργαλειοποιούμε ένα τέτοιο συμβάν για να επιτύχουμε άλλους στόχους και ιδιαίτερα στόχους με εθνικιστικό περιεχόμενο. Ας μείνουμε συγκεντρωμένοι στην ανάγκη να διαφυλάξουμε τον πλούτο της Θράκης που δεν είναι άλλος από την ενότητά της μέσα από τη διαφορετικότητά της».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα