Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κροναϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση

koronaios



Αρνητικό στον κοροναϊό το ύποπτο κρούσμα της Θεσσαλονίκης – Τέλος στην αγωνία στο ΑΧΕΠΑ

Τέλος στην αγωνία έβαλαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία ήταν αρνητικά, για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που εντοπίστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τέλος στην αγωνία έβαλαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία ήταν αρνητικά, για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που εντοπίστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Κροναϊός: Πληρούσε τα κριτήρια

Επρόκειτο για 62χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, που πληρούσε όλα τα κριτήρια ύποπτου κρούσματος καθώς πρόσφατα επέστρεψε από την πόλη Ουχάν, της Κίνας, όπου βρίσκεται το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

Δείτε επίσης: Γιάννης Τσεκλένης – Ενα σκάνδαλο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Ιάπωνες
Ο 62χρονος είχε επισκεφτεί την κινεζική πόλη για επαγγελματικούς λόγους και αναζήτησε με δική του πρωτοβουλία ιατρική φροντίδα από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κοροναϊού – καθώς εμφάνισε συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Σε καραντίνα

Το προσωπικό του νοσοκομείου όταν ενημερώθηκε για το ταξιδιωτικό του ιστορικό τον έθεσε σε καραντίνα – όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο – ενώ βιολογικό υλικό του ασθενούς εστάλη για ανάλυση χθες βράδυ στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, των επίσημων αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη, έβαλε τέλος στα σενάρια για επίσημη είσοδο του 2019 C – nCoV (και) στην Ελλάδα.

Κοροναϊός: Σύγκληση του Ε.ΣΥ.ΔΥ

Πάντως, εξαιτίας και της γρήγορης εξάπλωσης του κοροναϊού, το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κοροναϊό. Τα νέα επιπλέον μέτρα δεν θα ληφθούν τυχαία, καθώς οι ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θεωρούν πιθανό το σενάριο να περάσει ο κοροναϊός και τα ελληνικά σύνορα.

Στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (Ε.ΣΥ.Δ.Υ.) περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η γνωμοδότηση σε θέματα αξιολόγησης κινδύνων και η διαμόρφωση προτάσεων σε θέματα στρατηγικής για τη Δημόσια Υγεία.

Τα εγκεκριμένα εργαστήρια

Δύο είναι τα εγκεκριμένα εργαστήρια για μοριακούς ελέγχους για τον νέο κοροναϊό: Το Ινστιτούτο Παστέρ και το ειδικό μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα