Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Ο ιδρυτής της COCO-MAT γυρίζει τον κόσμο με ποδήλατο

Κοινοποίηση

coco-mat-xanthi-podilato

Ξάνθη: Ο ιδρυτής της COCO-MAT γυρίζει τον κόσμο με ποδήλατο και θα ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT και γνωστός για την περιβαλλοντική του ευαισθησία, ξεκίνησε το μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και σημασία ταξίδι της ζωής του, με «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς και με κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet”.

Έχοντας ως στόχο την αφύπνιση των πολιτών γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς, ο Πωλ Ευμορφίδης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από την Αθήνα, με ένα ξύλινο ποδήλατο, με στόχο να διανύσει μια απόσταση 7.500 χιλιομέτρων.

Μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου έχει επιλεχθεί ως μία από τις στάσεις που θα κάνει ο ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT Πωλ Ευμορφίδης, για μία ξεχωριστή ξενάγηση από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου  και του WWF Ελλάς, για την προστασία των μοναδικών απειλούμενων αρπακτικών πουλιών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα