Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Απεμπλέκονται σύντομα όλοι οι δήμοι της ΑΜΘ από τη μεταφορά απορριμμάτων

Κοινοποίηση

Mέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να έχουν απεμπλακεί όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας ΑΜΘ από την υποχρέωση της μεταφοράς των απορριμμάτων (ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων) στους χώρους τελικής διάθεσης.

Την υπηρεσία αυτή προβλέπεται να αναλάβει ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΙΑΑΜΑΘ για τη λειτουργία των 14 Σταθμών Μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α.) των Τοπικών Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων που υπάρχουν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

“Το κομμάτι αυτό, της μεταφοράς των απορριμμάτων, είναι κάτι που θα έπρεπε να το διεκπεραιώνει η ΔΙΑΑΜΑΘ, επειδή όμως ο φορέας δεν έχει εργατοτεχνικό προσωπικό αλλά μόνο επιστημονικό, προχωρά στον διαγωνισμό αυτό, με ανάθεση σε ιδιώτη. Εξετάζοντας το ζήτημα όλο το προηγούμενο διάστημα, προκρίναμε αυτή τη λύση ως την καλύτερη ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΔΙΑΑΜΑΘ, Γιώργος Βογιατζής.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι υπηρεσίες του αναδόχου θα προσαρμόζονται αναλόγως της εξέλιξης του Περιφερειακού Σχεδίου και των υποδομών που θα προστίθενται, φέρνοντας ως παράδειγμα τους σταθμούς μεταφόρτωσης του βορείου Έβρου, σε Νέα Βύσσα και Διδυμότειχο. “Από εκεί, τα ανακυκλώσιμα θα φεύγουν για το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Αλεξανδρούπολης και τα σύμμεικτα προς τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής της Κομοτηνής. Στην επόμενη φάση θα μεταφέρονται στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που κατασκευάζεται στην Αλεξανδρούπολη, ενώ όταν γίνει η Μονάδα του βορείου Έβρου, στην Ορεστιάδα, θα μεταφέρονται σε αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι στην τελική φάση οι μεταφορές θα μηδενιστούν”.

Η περίοδος υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό έχει ανοίξει από την περασμένη Τετάρτη (08/01), οι προσφορές θα υποβάλλονται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και θα αποσφραγιστούν στις 6 Φεβρουαρίου. Η διάρκεια της παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών μεταφοράς απορριμμάτων θα είναι διετής με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα έτος (2+1 χρόνια). Η εκτιμώμενη αξία του έργου κυμαίνεται από 3,2 έως 4,8 εκ. ευρώ.
ert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα