Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίδομα παιδιού Α21: «Έκτακτη» πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

Κοινοποίηση

epidoma-paidiou-a21



Επίδομα παιδιού Α21: Έρχεται «έκτακτη» πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ – Ποιους αφορά

Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά!

Εβδομάδα πληρωμών είναι αυτή που διανύουμε από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21, η οποία θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 τις Ιανουαρίου του 2020.

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21, η οποία αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα και θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Ως εκ τούτου, το 2020 το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα, την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Για τη χορήγηση της δόσης του Α’ διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2020.

Για περαιτέρω ερωτήματα:

Για οποιαδήποτε ερωτήματα, σχετικά με το Επίδομα παιδιού Α21, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμβουλεύονται το πεδίο «Συχνές Ερωτήσεις» που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα Α21 (https://www.idika.gr/epidomapaidiou/2019/Home/FAQ).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν επίσης να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης για το Α21, θα ανοίξει γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου για το Επίδομα παιδιού 2020.

Όπως συμβαίνει παγίως, όταν υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα ακολουθήσει επανυπολογισμός.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα