Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Η γυναίκα που νίκησε τον καρκίνο και γυρνά την Ευρώπη πεζή, μιλά στο XanthiNea.gr

Κοινοποίηση



Η 39χρονη Ούρσουλα Μάρτιν από τη Βρετανία που νίκησε τον καρκίνο και τώρα δίνει το δικό της μάθημα ζωής μιλά στο XanthiNea.gr 

Του Γιώργου Μαυρίδη 
geoxanthi@gmail.com 

Η Ούρσουλα Μάρτιν, από τη Βρετανία, δεν είναι απλά μια γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο αλλά ένα παράδειγμα ζωής προς μίμηση που αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους που ανεβαίνουν καθημερινά τον προσωπικό τους Γολγοθά απέναντι σε μια τόσο σοβαρή ασθένεια.

Η ίδια κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο και αποφάσισε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια και δύναμη τη ζωής της. Στόχος της να εμπνεύσει πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο και να τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Η Ούρσουλα αποφάσισε να διανύσει μια απόσταση μεγαλύτερη των 8.500 χιλιομέτρων με τα πόδια, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για μια βρετανική οργάνωση που ασχολείται με την έρευνα στον καρκίνο των ωοθηκών. Το XanthiNea.gr εντόπισε την Ούρσουλα στο ταξίδι της στην Ευρώπη και συνομίλησε μαζί της.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαυρίδη

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για αυτό το ταξίδι;
Λατρεύω τα ταξίδια και το περπάτημα είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να ζήσει κανείς μια μεγάλη περιπέτεια. Ξεκινώντας ένα τέτοιο ταξίδι αμέσως μόλις βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου, κάθε γειτονιά που συναντάς και κάθε κομμάτι γης που διασχίζεις μετατρέπεται σε μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς το προσεγγίζεις και ψάχνεις τρόπο να βρεις φαγητό ή κάποιο δωμάτιο για να κοιμηθείς. Η ιδέα για αυτό το ταξίδι ξεκίνησε το 2011 όταν έκανα καγιάκ κατά μήκος του Δούναβη από τη Γερμανία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Βέβαια τότε εμφανίστηκε στον δρόμο μου ο καρκίνος και αναγκάστηκα να ολοκληρώσω μια βόλτα 6.000 χιλιομέτρων στην Ουαλία εξαιτίας αυτού, και τώρα επιστρέφω για να τελειώσω το ταξίδι στην Ευρώπη που ξεκίνησα τότε. 

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχει συμβεί σε αυτό το ταξίδι;
Στην Ουκρανία, κατά λάθος έφτασα πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία και με ξύπνησαν ένοπλοι στρατιώτες που ζητούσαν την ταυτότητά μου. Στη Βοσνία κοιμήθηκα σε ένα υπόστεγο μιας βουνοπλαγιάς επειδή άργησα να φτάσω και δεν μπορούσα να περάσω. Με ξύπνησε ένας βοσκός που ήρθε στο υπόστεγο για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο. Κάτσαμε μαζί και ήπιαμε ένα τσάι ενώ συνομιλούσαμε για τη σύγχρονη εκτροφή προβάτων.   

Τι συμβουλές δίνεις σε όσους αντιμετωπίζουν τον καρκίνο; 
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας. Βρίσκεστε στο κέντρο μιας καταιγίδας και μερικές φορές και μόνο που αντέχετε αυτή την καταιγίδα είναι αρκετό. Να είστε όσο πιο δυνατοί μπορείτε αλλά να μην ξεχνάτε πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και πως πολλές φορές δεν είναι κακό να είστε και αδύναμοι, καθώς μέσα από την αδυναμία αυτή θα μπορέσετε να ανακάμψετε πλήρως. Αφήστε τον εαυτό σας να σπάσει και να νιώσετε όλα όσο χρειάζεστε ώστε να βρείτε τον δρόμο να βγείτε πάλι νικητές. 

Πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην προσπάθεια σου αυτή;
Ακολουθήστε το ταξίδι μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιραστείτε το με ανθρώπους που μπορεί να συναντήσω στον δρόμο μου. Αγοράστε τα βιβλία μου! (ΕΔΩ)

Πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και πώς θα ήθελες να τελειώσει αυτό το ταξίδι; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις φτάσεις σπίτι; 
Είμαι στην Ανατολική Ιταλία τώρα και θα περπατήσω από εδώ στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και έπειτα στη Βρετανία. Θα ήθελα το ταξίδι μου να τελειώσει με ένα μεγάλο πάρτι και πολλές αγκαλιές από ανθρώπους που αγαπώ. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις γυρίσω, θα είναι να επισκεφθώ τον ανιψιό μου Malachi, που γεννήθηκε σήμερα στις 8 Ιανουαρίου. Ίσως μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψω να έχει ήδη αρχίσει να μιλάει. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα