Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Ξεκινούν οι ενστάσεις

Κοινοποίηση

merisma



Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή ενστάσεων που αφορούν κοινωνικό μέρισμα. Όλες οι εξελίξεις για το επίδομα γέννας. 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή ενστάσεων που αφορούν το κοινωνικό μέρισμα.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ θα μπορούν να το κάνουν έως και τις 15 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα όσων έκαναν αίτηση και απορρίφθηκαν κατά την πρώτη «φουρνιά» αναμένονται να ανακοινωθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020 ενώ σε επόμενο χρόνο θα καταβληθεί και η δεύτερη δόση του κοινωνικού μερίσματος.

Από τη σχετική διαδικασία εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης.

Εντός του Ιανουαρίου αρχίζουν οι αιτήσεις για το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από την Πρωτοχρονιά του 2020.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ

Το επίδομα γέννας θα καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά – μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου το επόμενο διάστημα – ως εξής:

Στο υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού ή

Στην εφαρμογή του διαδικτυακού τόπου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το επίδομα γέννησης.

Το επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ, σε δύο ισόποσες δόσεις, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, θα λάβουν όσες οικογένειες αποκτήσουν παιδί από 1.1. 2020 και μετά.

Δικαιούχος θα είναι η μητέρα ή ο πατέρας, ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε οικογένειας.

Συγκεκριμένα, σε ειδικές περιπτώσεις το βοήθημα θα καταβάλλεται στον διαμένοντα –νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα– πατέρα του παιδιού, εφόσον αυτός ασκεί την επιμέλειά του. Οι πολίτες τρίτων κρατών για να το πάρουν θα πρέπει να έχουν 12ετή διαμονή στην Ελλάδα πριν από την υποβολή της αίτησης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα