Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Κόκκινα δάνεια: Πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Κοινοποίηση

kokkina-daneia



Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους κακοπληρωτές αλλά και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, παρουσίασε ο Χρήστο Σταϊκούρας


Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στο Open TV κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προστασία της πρώτης κατοικίας, τους πλειστηριασμούς, τις νέες αντικειμενικές αξίες, για το αν θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης αλλά και πώς θα παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Κόκκινα δάνεια: Προστασία στα ευάλωτα νοικοκυριά, πλειστηριασμοί για τους κακοπληρωτές

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους κακοπληρωτές αλλά και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, παρουσίασε ο Χρήστο Σταϊκούρας

Ο υπουργός απηύθυνε κάλεσμα σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια να ενταχθούν στον νέο νόμο Κατσέλη που βρίσκεται σε ισχύ ως και την 1η Μαΐου.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς  ανέφερε ότι «γίνονταν και πριν την κρίση και θα συνεχίζουν να γίνονται και στο μέλλον».

Αναφερόμενος στην πρώτη κατοικία εξήγησε πως «λήγει γιατί υπάρχει και συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο που ψηφίστηκε το 2019 για τη λήξη της εν λόγω προστασίας αφού δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο «πλαίσιο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών όχι όμως με τη σημερινή μορφή», το οποίο θα έχει τέσσερις άξονες. Ενα ενιαίο σχήμα προστασίας έναντι των οκτώ υφιστάμενων σήμερα, ότι θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για πολίτες και επιχειρήσεις, ότι θα κυνηγηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, ενώ τέλος θα υπάρχει ειδική πρόνοια για ευάλωτα νοικοκυριά.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα