Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ-Ξάνθη αντί για υποβιβασμό

Κοινοποίηση

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις.


Η χθεσινή εισήγηση της ΕΕΑ έφερνε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη εκτός πρωταθλήματος, τιμωρώντας τους έτσι για την σχέση πολυϊδιοκτησίας. Η απόφαση της ανεξάρτητης ΕΕΑ άναψε «φωτιές» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό και πολιτικό σκηνικό.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε και μίλησε για πόλεμο εναντίον του, δάκτυλο του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ έκανε λόγο για «εντολοδόχο» αναφορικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Φτάσαμε στο σημείο οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα να αποδοκιμάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έξω από τα γραφεία της ΝΔ να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Σήμερα η κυβερνητική παρέμβαση με νέα τροπολογία σώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από την καταστροφή. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ποινές που προβλέπονται, θα περιλαμβάνουν αφαίρεση από 3 έως 10 βαθμών και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα