Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρούσα η Ξάνθη στην έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών

Κοινοποίηση

xanthi-krasi



Παρούσα η Ξάνθη: Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα η έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών


Την ετήσια έκθεσή του διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2020, στο The Hub Events, ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας.

Η 2η έκθεση παραμένει πιστή στο ραντεβού της με 46 οικογενειακά οινοποιεία από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, και από την Κεφαλονιά μέχρι την Πάτμο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέα κρασιά, παλιές σοδειές, πειραματικές οινοποιήσεις από μικρά, ξεχωριστά οινοποιεία, που αναβιώνουν και εξελίσσουν σπάνιες και ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες.

Για πρώτη φορά στην έκθεση συναντιούνται δύο Master of Wine. O Marc Andrew MW (ιδρυτής του περιοδικού Noble Rot και του ομώνυμου βραβευμένου wine bar/restaurant του Λονδίνου) θα ανοίξει τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης του ΣΜΟΕ με την ομιλία του «Small is beautiful» και θα τις ολοκληρώσει ο Γιάννης Καρακάσης MW (ιδρυτής του blog karakasis.mw και του 50 Great Greek Wines) με ένα master class τυφλής δοκιμής 12 κρασιών με τίτλο: «Όλα τα Κρασιά Είναι Blends;».

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Νίκος Μάνεσης, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ιδρυτής της σελίδας greekwineworld.gr θα λάβει τιμητική βράβευση για τη συνολική του προσφορά στο ελληνικό κρασί.

Η έκθεση των Μικρών Οινοποιών τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της FedHATTA (Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτορείων Ελλάδας).

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα