Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ: “Κάπου πρέπει να πάνε και οι καπνιστές”

Κοινοποίηση

“Η συμμόρφωση των επιχειρήσεων είναι ανάλογη με την απώλεια των πελατών μας” δήλωσε στον Focus Fm και την εκπομπή “Μαγκαζίνο” η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου, αναφορικά με τις επιπτώσεις του αντικαπνιστικού νόμου στις επιχειρήσεις.

“Δεν καπνίζουν στα μαγαζιά μας, δεν έρχονται όμως” ανέφερε κάνοντας παράλληλα λόγο για “φοβερή μείωση στον τζίρο των επιχειρήσεων”. “Αν κοπεί το κάπνισμα με αυτό τον τρόπο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να ακολουθήσουν τα πεπραγμένα των ευρωπαϊκών χωρών που είναι άκαπνες οι επιχειρήσεις επειδή δημιούργησαν χώρους για τους καπνιστές, θα κλείσουν οι επιχειρήσεις μας” είπε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης.

“Όφειλαν μαζί με τους πνευμονολόγους να έχουν και οικονομολόγους ώστε να δουν πώς θα καλύψουν το κενό. Δεν μπορεί η καφετέρια και το μπαρ να αναλάβει την αντικαπνιστική εκστρατεία. Αυτό θα το κάνει η ίδια η παιδεία, ο μηχανισμός που πρέπει για την ενημέρωση των πολιτών.” συμπλήρωσε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι ο αριθμός των 700.000 απασχολούμενων στον κλάδο της εστίασης θα αρχίσει να μειώνεται, διότι με τη μείωση των πελατών μειώνονται και οι ανάγκες στο προσωπικό των καταστημάτων.

“Τα Τρίκαλα είναι άκαπνα τρία χρόνια διότι προέβλεψε ορθά ο δήμαρχος να δημιουργηθούν εξωτερικοί χώροι ανάλογων τετραγωνικών μέτρων με τους εσωτερικούς” είπε η κ. Κωνσταντίνου. “Κάπου πρέπει να πάνε και οι καπνιστές, ειδάλλως πάνε στη δική τους βεράντα και τους έρχεται τζάμπα η διασκέδαση” είπε η κ. Κωνσταντίνου.

Για τα ναργιλεδάδικα είπε ότι οι επιχειρηματίες αγωνιούν για το μέλλον. “Αν δεν γίνουν οι εξαιρέσεις” είναι βέβαιο ότι θα μπουν λουκέτα, υποστήριξε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα