Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού

Κοινοποίηση

xanthi-prostimo-epo



Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακάλεσε την απόφαση άδειας συμμετοχής της Ξάνθης στην Superleague, βάζοντάς της πρόστιμο 200.000 ευρώ.


Όπως είχε γίνει γνωστό από το μεσημέρι της Τρίτης (21/1) ο Διευθυντής Aδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, είχε εισηγηθεί την ανάκληση άδειας της Ξάνθης.

Λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ, μέσω της οποίας έγινε γνωστή η ανάκληση της άδειας της ακριτικής ομάδας, καθώς επίσης και η επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ- το ανώτατο πρόστιμο που προβλέπει ο κανονισμός αδειοδότησης.

Η ανάκληση έγινε «Λόγω υποβολής λόγων ανακριβών ή παραπλανητικών στοιχείων» στον φάκελο που είχε κατατεθεί στην ΕΠΟ.

Πλέον αυτό που έχει σημασία είναι η απόφαση της ΕΕΑ για την καταγγελία περί συνιδιοκτησίας μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ.

Η παρούσα απόφαση του Πρωτοβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ θεωρείται από νομικούς κύκλους ως πρόκριμα για την απόφαση που αφορά τις παραλείψεις στο φάκελο της Ξάνθης.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η Ξάνθη μοιάζει απίθανο να τιμωρηθεί και δεύτερη φορά για το ίδιο παράπτωμα. Ως εκ τούτου ο κίνδυνος υποβιβασμού της ομάδας για τις παραλείψεις μειώνεται και πλέον η προσοχή όλων στρέφεται μονάχα στο ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας.

Αναλυτικά η απόφαση ΕΠΟ

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 20/01/2020 εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Ανακαλεί την χορηγηθείσα με την υπ’ αριθ. 23/14.05.2019 απόφαση άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ στις διοργανώσεις της Super League 1, περιόδου 2019-2020 και επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200.000,00 ευρώ.
sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα