Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβληματισμός για τα αδέσποτα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

adespota-xanthi



Αδέσποτα: Έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο στην Ξάνθη – Συνέλευση και συζήτηση 


Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τα αδέσποτα πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΞ μετά από πρόσκληση της «Ομάδας Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και του Πολιτιστικού – Φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

“Εμείς οι πολίτες της Ξάνθης (πέραν κάθε κομματικής, παραταξιακής κλπ. λογικής), καλεσμένοι από την «Ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και τον Πολιτιστικό – Φιλοζωικό Σύλλογο «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», συνήλθαμε σε ελεύθερη Λαϊκή Συνέλευση- Ημερίδα, για να συζητήσουμε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και αποφασίσαμε ομόφωνα να αποστείλουμε το πιο κάτω ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο” αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την εκδήλωση.

Αδέσποτα: Ψήφισμα από τους “Πολίτες της Ξάνθης”

Μεταξύ άλλων οι πολίτες που υπογράφουν το ψήφισμα ζητούν:

Θεωρούμε ότι τα αδέσποτα (σκυλιά, γάτες, κλπ) μέσα στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, αποτελούν προσβολή του πολιτισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Αδέσποτα ζώα στις πόλεις, σημαίνει: Κίνδυνος για τους ανθρώπους, από επιθέσεις, δαγκώματα, περιττώματα στους δρόμους και τις πλατείες.  Κινδύνους από ζωοανθρωπονόσους (εχινόκοκκος, λύσσα, κλπ) και κίνδυνος για τη ζωή από αγέλες αδέσποτων σκύλων. Κίνδυνοι που οδηγούν σε αντιζωοφιλικά αισθήματα το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας.

Αδέσποτα ζώα στις πόλεις σημαίνει: Ζώα εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους, πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα, στο κρύο και τη ζέστη, που κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα, από τους πολίτες, τις φόλες, κλπ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ

Για να έχουμε πολίτες ευτυχείς, χωρίς αδέσποτα μέσα στις πόλεις, και αδέσποτα ζώα ευτυχή και ασφαλή σε μεγάλα, ελεύθερα χωρίς κλουβιά δημοτικά καταφύγια – κυνοκομεία.

Ζητούμε από την πολιτεία και όποιον υπεύθυνο, Δήμους, Περιφέρειες, Κυβέρνηση κλπ. να νομοθετήσουν και να ενεργήσουν για :

  • Την δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δημοτικών καταφυγίων –κυνοκομείων.
  • Την μεταφορά όλων των ήδη υπαρχόντων αδέσποτων στα καταφύγια.
  • Την εξασφάλιση πόρων για την ίδρυση και λειτουργία των καταφυγίων – κυνοκομείων.
  • Την υποχρεωτική στείρωση και τσιπάρισμα των δεσποζόμενων σκυλιών και καταγραφή αυτών.
  • Ζητούμε την απαλλαγή όλων των αντιδημάρχων από τις κατάφορα άδικες μηνύσεις για τις επιθέσεις αδέσποτων.
  • Τη δυνατότητα συνεργασίας των ζωόφιλων και των οργανώσεων τους με τους Δήμους, για το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Τη δυνατότητα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς από τα καταφύγια και αντίστροφα, την δυνατότητα άφεσης ζώων στα καταφύγια, από ιδιοκτήτες που δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν-συντηρήσουν τα ζώα τους.

Διεκδικούμε αγωνιστικά το δικαίωμα όλων των πολιτών για μια ασφαλή διαβίωση μέσα στις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας και αντίστοιχα ασφαλή διαβίωση των αδέσποτων στα καταφύγια.

Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο, μέχρι να γίνουν πράξη τα αυτονόητα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα