Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κυρία Σακελλαροπούλου»

Κοινοποίηση

samara-sakellaropoulou



Σαμαράς: Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός που δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την κυρία Σακελλαροπούλου, που κατάγεται από την Ξάνθη και έχει προταθεί για ΠτΔ. 


Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρωί ότι δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως εξήγησε πρόσωπο του περιβάλλοντος του, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ σε προγραμματισμένο από μήνες ταξίδι. Θα εκφράσει την υποστήριξή του στη νέα Πρόεδρο με επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής.

Το περιβάλλον του κ. Σαμαρά αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχει η οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα στην απουσία του από την ψηφοφορία.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην Κατερίνα Γαλανού στον (εβδομαδιαίο πλέον) Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.

Σε αρκετά σημεία οι τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά θα μπορούσαν ενδεχομένως να ερμηνευτούν ως διαφοροποιήσεις από την κυβερνητική γραμμή. Ενδεικτικά μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Δεν γνωρίζω την κ. Σακελλαροπούλου

«Όπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κυρία Σακελλαροπούλου.

Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα