Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΕΚΕ και USTC Tobacco Cooperative «ενώνουν δυνάμεις»

Κοινοποίηση

seke-xanthis



ΣΕΚΕ και USTC Tobacco Cooperative «ενώνουν δυνάμεις στη διεθνή καπνική αγορά»


Τις δυνάμεις τους στη διεθνή καπνική αγορά ενώνουν με την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας – Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. και η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Αμερικής, U.S. Tobacco Cooperative.

Με το «Μνημόνιο Συνεργασίας» οι δύο εταιρίες επιδιώκουν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «να ενδυναμώσουν τις καλές σχέσεις τους, να διευρύνουν την συνεργασία τους και να ενισχύσουν την παρουσία τους στη διεθνή καπνική αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαίες αλλαγές και έντονη ανταγωνιστικότητα».

Η Σ.Ε.Κ.Ε. έχει την έδρα και τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην Ξάνθη και, επίσης, διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Μακεδονία, στη Βουλγαρία και στην Αλβανία.

Μετά από ένα πρόγραμμα στοχευμένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, η Σ.Ε.Κ.Ε. «αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια και εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο όλες τις ποικιλίες καπνών ανατολικού τύπου και μεγαλόφυλλων της ευρύτερης περιοχής».

Η USTC έχει έδρα το Ράλεϊ, στην αμερικάνικη πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα, όπου στεγάζει τις ιδιόκτητες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της.

Η USTC διαθέτει στην παγκόσμια αγορά αμερικάνικα καπνά τύπου Virginia, τα οποία παράγουν τα μέλη της στις περιοχές της Φλώριντα, Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα και Βιρτζίνια.

Τόσο η ΣΕΚΕ, όσο και η USTC είναι προμηθευτές των μεγάλων πολυεθνικών τσιγαρετοβιομηχανιών καθώς και άλλων καπνικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα