Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Συνάντηση στο Νοσοκομείο για την Υγεία

Κοινοποίηση

syriza-xanthis



Τη Δευτέρα 27/1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου, επισκέφθηκαν τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, στα πλαίσια μιας πρώτης γνωριμίας.


Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν το ίδρυμα με την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με την παραλαβή του μαγνητικού τομογράφου, που βρίσκεται στην τελική φάση παραλαβής, αλλά και ζητήματα όπως την πλήρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ με τη λειτουργία της θεραπευτικής πισίνας και υποστήριξης με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θα είναι αρωγός σε κάθε θετική προσπάθεια της νέας διοίκησης. Δυστυχώς όμως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για το οποίο, τα προηγούμενα χρόνια έγινε τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσει την ισορροπία του, με σημαντικά αποτελέσματα, σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο κατάρρευσης. Νοσοκομειακές κλινικές και τμήματα κλείνουν λόγω συνταξιοδότησης προσωπικού και υποστελέχωσης ενώ χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Ταυτόχρονα χημειοθεραπείες ακυρώνονται συστηματικά ενώ είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τόσο μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα για όλες τις κατηγορίες ασθενειών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή των πολιτών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δε διαθέτει και ούτε θέλει να εφαρμόσει κανένα σχέδιο στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων. Εφτά μήνες διακυβέρνησης και ο κ. Κικίλιας εξακολουθεί να μας εμπαίζει και να μην προχωράει το σχέδιο των 2500 προσλήψεων, που παρέλαβε έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αντίθετα, οι μηδενικές προσλήψεις τους τελευταίους μήνες και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών γίνεται φανερό ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου, που επιδιώκει την πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Καλούμε το προσωπικό του ΕΣΥ και όλους τους πολίτες, να υπερασπιστούμε την τεράστια προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση και ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συγκροτώντας κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα