Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θράκη: Αυξάνονται οι παράνομοι μετανάστες που περπατούν πάνω στην Εγνατία

Κοινοποίηση

Μεγάλος ο κίνδυνος να προκληθεί κάποιο ατύχημα μέσα στη νύχτα



Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να προκληθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα από την πρακτική που ακολουθούν παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που διασχίζουν τη Θράκη με τα πόδια, επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση οδηγοί που κάνουν χρήση της Εγνατίας Οδού στην περιοχή με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη, έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περπατούν στη λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας, ακόμη και μέσα στα τούνελ της Εγνατίας, αιφνιδιάζοντας σε πολλές των περιπτώσεων τους οδηγούς.

Περπατούν στη λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας, μέσα σε τούνελ, διασχίζουν κάθετα τον αυτοκινητόδρομο αιφνιδιάζοντας τους οδηγούς

Κίνδυνος στην Εγνατία Ξάνθης – Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα τα περιστατικά που καταγράφονται στο τμήματα Ξάνθης – Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό, πληθαίνουν με τους οδηγούς να εκφράζουν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους.

Χαρακτηριστικά, οδηγός εντόπισε μια ομάδα μεταναστών μέσα στη νύχτα να διασχίζει την Εγνατία Οδό, σε αυτό το κομμάτι, επισημαίνοντας στο XanthiNea.gr πως πρόκειται για μια πρακτική που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς όσο και για τους ίδιους τους μετανάστες.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται πως σε πολλές των περιπτώσεων οι μετανάστες που κινούνται με τα πόδια στην Εγνατία Οδό δεν είναι ορατοί παρά μόνο όταν πέσουν τα φώτα των διερχομένων οχημάτων πάνω τους, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος να καραδοκεί.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα