Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Έπεσε μόνο ένας για τον Σταυρό και φυσικά τον έπιασε (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στην Ξάνθη, το πρωί της Δευτέρας ανήμερα των Φώτων. Οι ιερείς στα περισσότερα χωριά της περιοχής μαζί με τους πιστούς βρέθηκαν σε θάλασσες, ποτάμια, ρυάκια αλλά και πισίνες για να τελέσουν τον αγιασμό και φυσικά να πετάξουν τον Σταυρό.

Στην ορεινή ωστόσο Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στο Λυκοδρόμιο, ένα μικρό χωριό με λίγους μόνιμους κατοίκους, υπήρξε μόνος ένας τολμηρός κολυμβητής ο οποίος αψήφισε το τσουχτερό κρύο και έπεσε για να πιάσει τον Σταυρό. Φυσικά οι υπόλοιποι κάτοικοι έδειχναν να το διασκεδάζουν μιας και οι πιθανότητες του θαρραλέου κολυμβητή να πιάσει τον Σταυρό ήταν κυριολεκτικά αδιαμφισβήτητες.

Δείτε το βίντεο του Δημήτρη Καρύδη 

Αγιασμός στον Κόσυνθο 

Μέσα στην πόλη το ενδιαφέρον συγκέντρωσε όπως κάθε χρόνο ο αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα του ποταμού Κοσυνθου. Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στο γνωστό σημείο ενώ τρεις ήταν οι κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού με έναν εξ’ αυτών να πιάνει τον Σταυρό.

Αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε στα Μάγγανα με σχεδόν μια ντουζίνα θαρραλέους κολυμβητές να πέφτουν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό, αλλά και σε περιοχές όπως τα Κομνηνά, ο Δαφνώνας, η Θαλασσιά, τα Άβδηρα και το Πόρτο Λάγος.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα