Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

4 παιδικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις στα παιδιά σου!

Κοινοποίηση

Το XanthiNea.gr σας παρουσιάζει 4 παιδικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Διάπλαση και αξίζει να διαβάσετε στα παιδιά σας. 

1. Ο ελέφαντας στη σκιά

Ναντίν Ρομπέρ
Εικονογράφος: Βαλέριο Βιντάλι
Μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης
Έλεγαν πως ο ελέφαντας ήταν κατσούφης.
Έλεγαν πως ο ελέφαντας έκρυβε τη λύπη του.
Έλεγαν ότι προτιμούσε τη σκιά.
Τα άλλα ζώα προσπαθούσαν να του φτιάξουν τη διάθεση με παιχνίδια και χορούς και λαχταριστά κεράσματα.
Εκείνος όμως είχε ανάγκη από παρηγοριά, κάποιον που να μπορεί να του εμπιστευτεί το μυστικό του…
Μια τρυφερή ιστορία που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 100 Εξαιρετικών Εικονογραφημένων Παιδικών Βιβλίων της χρονιάς στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης.
Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

2. Το βιβλίο που τρανταζο-φυσο-κουνιέται

paidika-vivlia
Οι Κρίκελ-Κράκελς
Εικονογράφος: Οι Κρίκελ-Κράκελς
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
Μόλις ανοίξεις αυτό το βιβλίο, ξεκινάει η πλάκα: παρέα με το γουρουνάκι Έγκον θα περάσεις μια πραγματικά συναρπαστική μέρα. Γιατί μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ σε ό,τι κάνει εκείνος. Στο τραμπολίνο, στο μαγεμένο δάσος, στη θάλασσα, ακόμα και στο διάστημα, περιμένουν τον Έγκον και εσένα φοβερές περιπέτειες.
Μετά το απολαυστικό Βιβλίο που κουνιέται, η ομάδα των Κρίκελ-Κράκελς ξαναχτυπά μ’ ένα καινούργιο διαδραστικό βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και αστείες ιδέες.
Οπλιστείτε μόνο με τη φαντασία σας και ζήστε μια τρανταζοφυσοκουνητική εμπειρία για όλη την οικογένεια!
Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

3. Στραντ… ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα

bivlia-2020
Νίκη Κάντζου , Φυλλιώ Νικολούδη
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Ποιος είναι ο Στραντ; Πώς θα βγουν πάλι νότες από το δοξάρι και τις χορδές ενός βιολιού; Τι σηµαίνει για έναν βιολιστή να παίζει µ’ ένα Στραντιβάριους; Πώς γίνεται κι ακούγονται µελωδίες σ’ ένα σταθµό του µετρό;
Τις απαντήσεις τις δίνει αυτό το βιβλίο, που µας ταξιδεύει στον µαγικό κόσµο της κλασικής µουσικής, µας παρουσιάζει γνωστούς συνθέτες και µας µαθαίνει για τα µουσικά όργανα συνδυάζοντάς τα µε έργα ζωγραφικής, µέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνοδεύουν το κείµενο.
Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

4. Ζωγραφική… όλα ξεκινούν με μια τελεία

paidiko-vivlio
Νίκη Κάντζου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Η Μυρτώ αγαπά τα µουσεία και τις πινακοθήκες. Θέλει να γίνει καλλιτέχνης. Η γιαγιά της της χαρίζει ένα καρό βαλιτσάκι µε σύνεργα ζωγραφικής. Θα τα καταφέρει; Το αγαπηµένο της φουλάρι έχει το µυστικό. Πινέλα, χρώµατα, καµβάδες… συναισθήµατα… όνειρα! Ποιος είναι καλλιτέχνης τελικά; Μάλλον όλοι µας!
Μια ιστορία για την αγάπη στην Τέχνη που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και έχει στόχο να δείξει στους µικρούς αναγνώστες ότι ο καθένας έχει δικαίωµα να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Στο δεύτερο µέρος του βιβλίου περιλαµβάνονται δραστηριότητες-παιχνίδια που συνδέουν µε ευχάριστο και δηµιουργικό τρόπο τα παιδιά µε τα έργα σπουδαίων ζωγράφων.
Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα