Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγορά προβλέψεων στοιχημάτων και δημοτικότητα στοιχήματος

Κοινοποίηση

agora-provlepseon

Η παγκόσμια αγορά αθλητικών γίνεται κάθε μέρα και πιο δημοφιλής. Στην πράξη, είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε καταπληκτικές ευκαιρίες στα αθλητικά στοιχήματα. Με την online επανάσταση σε πλήρη εξέλιξη, το αθλητικό στοίχημα και προβλέψεις αντιμετωπίζει κάθε μέρα και πιο εντυπωσιακές αλλαγές, αυξάνοντας την επικράτειά του στις κλασσικές αγορές ενώ επεκτείνει το δρόμο και σε νέες.

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε βασικές ερωτήσεις ώστε να δούμε το πραγματικό μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων, να μιλήσουμε για τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις όσον αφορά την ανάπτυξη του τομέα του στοιχήματος και να ξεκαθαρίσουμε το λόγο της τεράστιας επέκτασης της αγοράς.

Ποιο είναι το μέγεθος της αγοράς αθλητικών στοιχημάτων;

Ξέρω ότι θες ξεκάθαρη απάντηση αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια. Γιατί συμβαίνει αυτό? Μα γιατί οι κανονισμοί και η τήρηση αρχείων είναι ασυμβίβαστες από τη μια χώρα στην άλλη. Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν συγκεκριμένοι κατάλογοι με τις στοιχηματικές εταιρίες  online ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν οι ερευνητές που κάνουν στατιστική ανάλυση. Τα αρχεία είναι αρχειοθετημένα με διαφορετικό τρόπο ώστε να μπορεί κάποιες να βγάλει ασφαλή συνολικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες ώστε να υπάρχουν κάποιες σχετικά σωστές εκτιμήσεις της συνολικής κατάστασης. Το παγκόσμιο στοίχημα αθλητικών παιχνιδιών εκτιμάται ότι φτάνει στο χρηματιστήριο τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την Statista, μια εταιρία ανάλυσης δεδομένων, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες online με αδεια συγκεντρώνουν πάνω από τα 39,7 δισεκατομμύρια δολάρια των συνολικών εσόδων. Τα άλλα αθλητικά στοιχήματα αφορούν το καζίνο, τις ιπποδρομίες ή και άλλες παγκόσμιες εκδηλώσεις.

Ποια είναι η νούμερο ένα αναπτυσσόμενη αγορά των στοιχημάτων που αφορούν τα αθλήματα?

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μακράν. Αν και ξεκίνησε το 2009με 20 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2016, έφτασε τα 40 δισ. δολάρια και πλέον αγγίζει τα $ 60-73 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι φτάνει το ρυθμό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Εάν αυτός ο ρυθμός συνεχίσει, τα αμερικανικά αθλητικά στοιχήματα θα πιάνουν όλο και σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς του κόσμου. Σύμφωνα με μια ακόμα έρευνα της Statista, πάνω από το 50% των Αμερικανών είπε ότι έχει στοιχηματίσει σε ένα αθλητικό γεγονός τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Και αυτό είναι μεγάλο αν σκεφτείς ότι εξακολουθεί να υπάρχει στίγμα σχετικά με τα αθλητικά στοιχήματα.

Και τελικά ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά των στοιχημάτων όσον αφορά τον αθλητισμό?

Η Ασιατική αγορά. Αν σκεφτείς ότι ζούνε πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν είναι περίεργο που η περιοχή αυτή αγγίζει το σημαντικότερο ποσοστό μεριδίου αγοράς στον κλάδο. Μάλιστα φαίνεται ότι οι Ασιάτες είναι υπεύθυνοι για το 47% των αθλητικών στοιχημάτων του κόσμου.

Τι είναι αυτό που προκαλεί αύξηση στα στοιχήματα;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Αφενός υπάρχει μια παγκόσμια τάση αύξησης του πλούτου παγκοσμίως και αφετέρου μια τρομερή επέκταση της συνδεσιμότητας στο ίντερνετ.

Ιστορικά, οι πόλεις Μακάο και Χονγκ Κονγκ θεωρούνται οι δύο από τις πιο σημαντικές περιοχές για τα αθλητικά στοιχήματα στον κόσμο.

Ωστόσο, η οικονομική ευημερία όσον αφορά τη ζωή των κατοίκων στην υπόλοιπη περιοχή βοηθά τη διάθεση εισοδήματος για άλλες δραστηριότητες αναψυχής, όπως αθλητικά στοιχήματα. Καθώς τα εισοδήματα συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ασία όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επενδύουν σε αθλητικές εκδηλώσεις και σε στοιχήματα σε στοιχηματικές εταιρίες online.

Επιπλέον, όπως ενημερώνουν οι πάροχοι διαδικτύου στην περιοχή της Ασίας η διείσδυση τους στην αγορά έχει αυξηθεί φοβερά. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: όταν υπάρχει καλύτερη σύνδεση στο Internet τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα μαθαίνουν εύκολα τα τελευταία νέα όσον αφορά τα διάφορα αθλητικά γεγονότα. Είναι πολύ πιο εύκολο να βγάλεις λεφτά από αθλητικά στοιχήματα όταν μπορείς να μαθαίνεις ότι γίνεται όσον αφορά τα τελευταία αθλητικά γεγονότα σε εβδομαδιαία, καθημερινή και ακόμη και ωριαία βάση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα