Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: 4 μήνες φυλάκισης στον ψευδομουφτή – Έντονη αντίδραση Τσαβούσογλου

Κοινοποίηση

tsavousoglou



Αντίδραση Τσαβούσογλου για τους 4 μήνες φυλάκισης σε ψευδο-μουφτή της Ξάνθης

«Ούτε στα χειρότερα καθεστώτα δεν φυλακίζουν ιερωμένους» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας – Η καταδίκη από τον Τούρκο υπ. Δικαιοσύνης

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να τιμωρηθεί ο ψευδο-μουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, σε 4 μήνες φυλάκισης.

«Σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε. μουφτής που συμμετείχε σε κηδεία τιμωρείται με φυλάκιση! Σε ποια χώρα του κόσμου ιερέας, ραβίνος ή άλλος εκπρόσωπος θρησκείας στερείται αυτό το δικαίωμα άσκησης των θρησκευτικών του καθηκόντων; Ούτε στα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου δεν συναντάται αυτή η πρακτική», έγραψε στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εφετείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε σήμερα τον εκλεγμένο από τη μειονότητα της Ξάνθης μουφτή, Αχμέτ Μετέ, σε 4 μήνες φυλάκιση για «αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και προσπάθεια παρακώλησης θρησκευτικής τελετής». Ο Αχμέτ Μετέ κρίθηκε ένοχος, ενώ ο συγκατηγορούμενος του Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου αθωώθηκε.

Το 2016, ο Μετέ παρεμπόδισε τον διορισμένο από το κράτος μουφτή τότε, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, να τελέσει την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη που υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό και έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, προκειμένου να τελέσει εκείνος τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ καταγγέλλεται ότι κατ’ εντολή του απομακρύνθηκε και η ελληνική σημαία που σκέπαζε τη σορό του άτυχου στρατιώτη.

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Καταδικάζουμε την ελληνική δικαιοσύνη

«Η ποινή φυλάκισης, που επιβλήθηκε στον εκλεγμένο μουφτή της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, για την τέλεση μίας προσευχής αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της ανομίας που υφίστανται οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Καταδικάζουμε την ελληνική Δικαιοσύνη, από την οποία αναμένουμε να βάλει τέλος μια ώρα αρχύτερα στην παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελεύθερης συνείδησης στη χώρα», έγραψε αντίστοιχα στον λογαριασμό του στο twitter ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα