Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Ηχηρή απάντηση στον Τσαβούσογλου από πολίτες και πολιτικούς

Κοινοποίηση

thraki-ixiri-apantisi



Ηχηρή απάντηση στα αλυτρωτικά σχέδια Τσαβούσογλου δίνουν πολίτες και πολιτικοί στη Θράκη

Έλληνες μουσουλμάνοι: Η ελληνική πολιτεία είναι στο πλευρό μας

Ηχηρή απάντηση στα αλυτρωτικά σχέδια Τσαβούσογλου δίνουν πολίτες και πολιτικοί στη Θράκη ενώ  Έλληνες μουσουλμάνοι δίνουν μέσω του Star ηχηρή απάντηση στoν Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

«Είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι, η ελληνική πολιτεία στέκεται στο πλευρό μας» δηλώνουν, απαντώντας στις  ορέξεις ακραίων κύκλων που ονειρεύονται αυτόνομη Δυτική Θράκη, τις οποίες υιοθετεί ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ερντογάν.

«Τώρα με την καινούργια κυβέρνηση του Μητσοτάκη αποφασίσαμε να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες. Στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος μας μίλησε με τον Μητσοτάκη, στο Λονδίνο επίσης. Επί πλέον για την κατάσταση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη, το τζαμί στην Αθήνα, την ελληνική μειονότητα στη Τουρκία» υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Στις ανιστόρητες αιτιάσεις του τούρκου ΥΠΕΞ, η   απάντηση έρχεται από τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ και πρώην  υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος ήταν παρών σε αυτές τις συναντήσεις και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.


«Επιδιώκει να εργαλειοποιήσει τη μειονότητα για να επιτύχει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής. Στην Θράκη οικοδομήσαμε ένα μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν  να το καταστρέψει» τονίζει ο κ. Στυλιανίδης.

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Υπερήφανοι Έλληνες μουσουλμάνοι που ζουν ειρηνικά στα χωριά της Θράκης και προσεύχονται ελεύθερα στα τζαμιά τους απαντούν στην τουρκική προπαγάνδα.

Όπως δηλώνει πάντως ο διευθυντής του tourkikanea.gr Θωμάς Καραΐσκος,  «óταν λες ότι στην Θράκη υπάρχουν πομάκοι ρομά και τουρκογενείς, αυτό πρέπει να το αναδεικνύεις και  στην πράξη. Στη Θράκη η Τουρκία παίζει μπάλα μόνη της, δεν υπάρχει αντίπαλος».

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Με προπαγανδιστικά βίντεο,  φανατικοί μουσουλμάνοι παρουσιάζουν ως ανεξάρτητη οντότητα την Δυτική Θράκη με…  εθνικό ύμνο, σημαία ακόμη και ομάδα που παίρνει μέρος σε αγώνες στην Τουρκία!

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΣΒΟΛΗ Η’ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Ο ΤΣΑΒΟΥΣOΓΛΟΥ;

Στο στόχαστρο  του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μπήκε μεταξύ άλλων και ο Αλέξης Τσίπρας, Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν είναι προσβολή ή παράσημο που τον χαρακτήρισε  «υπερβολικά πατριώτη», όπως ανέφερε, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προκαλώντας έτσι την αντίδραση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια.
Πηγή: Star.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα