Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καιρός: Επιστροφή σε χειμωνιάτικο σκηνικό σήμερα – Πού θα βρέξει

Κοινοποίηση

kairos-simera



Καιρός: Επιστροφή σε χειμωνιάτικο σκηνικό σήμερα – Δείτε πού θα βρέξει

Μετά τη χθεσινή ανοιξιάτικη «ανάπαυλα» με την λιακάδα και τις υψηλές θερμοκρασίες, το σκηνικό του καιρού αλλάζει σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την πτώση του υδραργύρου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές καθώς και τις νυχτερινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες νωρίς το πρωί στην κεντρική και κυρίως την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα