Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Κοινοποίηση

kairos-vroxi



Άστατος θα είναι μέχρι το Σάββατο ο καιρός με βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο βροχές θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας και τα Δωδεκάνησα, με τα ισχυρότερα αυτών να εντοπίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά.

Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Καιρός πρόβλεψη 

Βαθμιαία και έως το βράδυ του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο από 9 έως 15, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 17.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα