Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Χιόνια και βροχές το Σάββατο – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κοινοποίηση

kairos-xionia-kai-vroxes



Τοπικές χιονοπτώσεις, βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού αύριο, Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Παράλληλα, πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας , της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου.

Καιρός Θράκη – Θερμοκρασία 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 7, στη Θεσσαλία από -1 έως 8, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 0 έως 9, στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 5, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 11 και στην Κρήτη από 4 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι : Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -3 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα