Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καρναβάλι Ξάνθης 2020: Σκέψεις για μεταφορά την Πρωτομαγιά

Κοινοποίηση

karnavali-xanthis-2020



Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το Καρναβάλι της Ξάνθης, το πρωί της Παρασκευής.

Σύλλογοι και διοργανωτές παραμένουν ακόμη σοκαρισμένοι από την ξαφνική απόφαση περί αναβολής των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων και το βάρος δίνεται κυρίως στις επόμενες κινήσεις, ώστε να στηριχθεί η πόλη και ο θεσμός.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το Καρναβάλι της Ξάνθης για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σκέψη ωστόσο που μένει να εξεταστεί ενδελεχώς.

Την ίδια στιγμή έχει αποφασιστεί ότι είτε μεταφερθεί το Καρναβάλι για άλλη ημερομηνία είτε αναβληθεί οριστικά και πραγματοποιηθεί του χρόνου, οι στολές θα παραμείνουν οι ίδιες ώστε να μπορέσουν οι καρναβαλιστές που τις έχουν αγοράσει να τις χρησιμοποιήσουν.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η μουσική που παίζουν τα ηχεία στο κέντρο της πόλης να παραμείνει, ώστε να διατηρηθεί το αποκριάτικο κλίμα στην Ξάνθη, καθώς υπάρχουν ήδη αρκετοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη για το Καρναβάλι.

Καρναβάλι Ξάνθης 2020 – Ανακοίνωση των διοργανωτών 

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020 ματαιώνονται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.


Εντός των επόμενων ημερών θα αποφασιστεί εάν η καρναβαλική παρέλαση οριστεί σε ημερομηνία εντός του τρέχοντος έτους ή πραγματοποιηθεί κανονικά την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021.
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα