Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλήσεις σε παρμπρίζ: Απόφαση σταθμός Πρωτοδικείου

Κοινοποίηση

kliseis-se-parmpriz



Πρωτοδικείο: Τι αποφάσισε για τις κλήσεις που αφήνουν Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία στα παρμπρίζ

Κλήσεις σε παρμπρίζ: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά συνολικά 88 κλήσεις από την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων είχαν κοπεί από το 2007 έως το 2012 σε βάρος ιδιοκτήτη Ι.Χ. για παράνομο παρκάρισμα.

Ο παραβάτης όμως αδιαφορούσε μέχρι τον Μάιο του 2016, όταν του ήρθε ειδοποίηση από Τράπεζα που του γνωστοποιούσε ότι ο Δήμος Αθηναίων προέβη στην δέσμευση των λογαριασμών του, λόγω του χρηματικού ποσού που όφειλε από το σύνολο των κλήσεων.

Τότε ισχυρίστηκε ότι έλαβε για πρώτη φορά γνώση των βεβαιωθέντων σε βάρος του προστίμων και προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθούν οι κλήσεις.

Κλήσεις σε παρμπρίζ – Απόφαση σταθμός 



Το δικαστήριο όμως απέρριψε την προσφυγή του κρίνοντας ότι οι κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας που τοποθετούνται στο παρμπρίζ των οχημάτων λόγω παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων, επέχουν αφενός νόμιμη θέση επίδοσης και αφετέρου έχουν τον νόμιμο χαρακτήρα κλήσης του παραβάτη για υποβολή αντιρρήσεων, ενώπιον του αρμοδίου οργάνου ή προσφυγής ενώπιον των δικαστηρίων.

Το σκεπτικό

Κλήσεις σε παρμπρίζ: Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται στην απόφαση «στις περιπτώσεις βεβαίωσης προστίμου λόγω παράνομης στάθμευσης οχήματος, προβλέπεται ειδική διαδικασία κοινοποίησης της αντίστοιχης πράξης στον παραβάτη και συγκεκριμένα στον οδηγό του παρανόμως σταθμευμένου οχήματος στις περιπτώσεις που ο τελευταίος απουσιάζει και δεν δύναται το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση να επιδώσει την πράξη άμεσα στον παραβάτη, με την τοποθέτηση της έκθεσης βεβαίωσης παράβασης στον ανεμοθώρακα του οχήματος, η οποία επέχει θέση επίδοσης αυτής καθώς και κλήσης του παραβάτη προς υποβολή αντιρρήσεων, ενώπιον του αρμοδίου οργάνου, ή προσφυγής ενώπιον του Δικαστηρίου…

Ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη ότι ουδέποτε του επιδόθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις αναποδείκτως προβάλλεται εκ μέρους του και, ως εκ τούτου, είναι απορριπτέος δεδομένου και του πλήθους των παραβάσεων που, εν προκειμένω, ανέρχονται σε 88 καθώς και των διαφορετικών υπηρεσιών που βεβαίωσαν αυτές, όπως επίσης και των διαφορετικών οργάνων των υπηρεσιών αυτών που υπογράφουν τις σχετικές πράξεις βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου».

Κλήσεις σε παρμπρίζ: Κατόπιν αυτών το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατέληξε ότι η αίτηση είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη, ενώ παράλληλα καταλόγισε στον παραβάτη την δικαστική δαπάνη του Δήμου Αθηναίων, η οποία ανέρχεται στα 234 ευρώ.
enikos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα