Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιαμαρέλου για τον κορονοϊό: Ίσως στο καρναβάλι το επόμενο κρούσμα

Κοινοποίηση

koronaios-karnavali

«Από τους παλαιούς κορονοϊούς ξέρουμε ότι ο καλός καιρός, η ζέστη και η χαμηλή υγρασία εμποδίζει τη μετάδοση»

Καθησυχαστική αλλά και αυστηρή εμφανίστηκε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλου, μετά από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κρονοϊού στην Ελλάδα.

Η γνωστή λοιμωξιολόγος, μιλώντας στον Realfm, για την 38χρονη ασθενή του Covid- 19, τόνισε ότι «εκείνο που με απασχολεί είναι να βρεθούν όσοι είχε επαφές. Γιατί με όσους είχε επαφή, θα πρέπει να μπουν σε απομόνωση στο σπίτι τους για 14 μέρες. Εκείνο που μας νοιάζει και μας πονάει είναι να μη γίνει διασπορά και αυτό δεν είναι δυνατόν να το πετύχουμε 100%».

«Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά. Στα παιδιά ηλικίας 1 – 9 ετών δεν είχαμε ούτε έναν θάνατο και μέχρι πριν από μία εβδομάδα, μόνο 30 παιδιά είχαν νοσήσει. Το θέμα είναι ότι δεν παύουν να κολλάνε τους άλλους», πρόσθεσε η κ. Γιαμαρέλου τονίζοντας ότι «τα παιδιά που γυρίζουν από την Ιταλία θα τα είχα στο σπίτι και όταν πρέπει να βγουν έξω θα πρέπει να φοράνε μάσκα για να μην κολλάνε τους άλλους».

Επίσης, η κ. Γιαμαρέλου εκτίμησε ότι το τριήμερο «είναι το καρναβάλι της Πάτρας, δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί… ίσως εκεί να έχουμε το δεύτερο, το τρίτο κρούσμα και το τέταρτο κρούσμα» αν και όπως είπε «από τους παλαιούς κορονοϊούς ξέρουμε ότι ο καλός καιρός, η ζέστη και η χαμηλή υγρασία εμποδίζει τη μετάδοση».

Τέλος, πρότεινε να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και οι ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφύγουν τις συναθροίσεις.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα