Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Ο Έβρος σε συναγερμό – Μετανάστες κόβουν τον φράχτη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

o-evros-se-synagermo



Καστανιές: Ομάδα ατόμων έκοψε το φράχτη για να μπει στο ελληνικό έδαφος



Τραβάει το σκοινί του Τουρκία όσον αφορά στο μεταναστευτικό με την κατάσταση στις Καστανιές πλέον να είναι εκτός ελέγχου. Έριξαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος.

Μια ομάδα ατόμων το απόγευμα του Σαββάτου (29.02.2020) έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανιών με σκοπό να μπουν σε ελληνικό έδαφος με την κατάσταση στα σύνορα να είναι τεταμένη.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό και άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας τους απέτρεψαν στην είσοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.

Σε άλλο βίντεο που έρχεται στο φως διακρίνονται τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν στη συνοριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λεωφορεία με μετανάστες.

Εντύπωση προκαλεί και τα όσα γράφει πάνω του ένα τουρκικό δακρυγόνο. ”ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Είναι στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς την Jandarmaya (στρατοχωροφυλακή)”

Στο μεταξύ ενισχύσεις από όλη την επικράτεια φτάνουν στις Καστανιές στον Έβρο, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν ασφαλή τα σύνορα από τα κύματα των μεταναστών από την άλλη πλευρά των συνόρων.

«Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας σύμφωνα με το grtimes.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων, αλλά όχι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.

Επιφυλάχθηκε να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα στις Καστανιές, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes ο αριθμός αυτός έχει πλέον φτάσει τις 4.000, ενώ μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300.


Ζήτησαν βοήθεια από τη Frontex 

Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα δεύτερο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν.

Όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα