Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ποιες ταινίες επέλεξαν το 2019 οι Ξανθιώτες

Κοινοποίηση

tainies-2019-odeon-xanthis



Έρευνα του XanthiNea.gr για τις ταινίες με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων στον κινηματογράφο Odeon της Ξάνθης 


Του Γιώργου Μαυρίδη 
geoxanthi@gmail.com 

Μπορεί το 2020 να βρίσκει τους κατοίκους να Ξάνθης να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα ταινία του Μάρκου Σεφερλή, Χαλβάη 5-0, και να συρρέουν μαζικά στις κινηματογραφικές αίθουσες για να την παρακολουθήσουν, ωστόσο το 2019 φαίνεται πως ήταν χρονιά δράσης και ειδικών οπτικών εφέ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το XanthiNea.gr, η ταινία Joker φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τις 15 πιο δημοφιλείς ταινίες του κινηματογράφου Odeon, στην Ξάνθη. Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου του 2019, φαίνεται πως μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κατοίκων της Ξάνθης που κατέκλυσαν τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στη δεύτερη θέση με τις πιο δημοφιλείς ταινίες της χρονιάς που πέρασε στην Ξάνθη, συναντάμε την ταινία AVENGERS: ENDGAME ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση η ταινία Ευτυχία. Την πεντάδα συμπληρώνουν η ταινία Frozen 2 και η ταινία CAPTAIN MARVEL. Στη λίστα με τις 15 πιο δημοφιλείς ταινίες του 2019 στην Ξάνθη συναντάμε κατά σειρά τις ταινίες STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER, SPIDER-MAN: FAR FROM HOME, IT CHAPTER 2, ABOMINABLE και LION KING, που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Στις τελευταίες πέντε θέσεις της λίστα βρίσκονται οι ταινίες LAST CHRISTMAS, MIDWAY, TOY STORY 4, ASTERIX: THE SECRET OF THE MAGIC POTION και THE SECRET LIFE OF PETS 2. 

Σαρώνει ο Σεφερλής 

Το 2020 βρήκε τους κατοίκους της Ξάνθης να συνεχίζουν να στηρίζουν την ταινία Ευτυχία, που παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις τους ενώ ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για την ταινία του Μάρκου Σεφερλή, Χαλβάη 5-0. Πρόκειται άλλωστε για μια ταινία που ήδη καταγράφει σημαντικά ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων ανά την Ελλάδα. Ψηλά στις προτιμήσεις των Ξανθιωτών για το 2020, έως τώρα, είναι και οι ταινίες 1917 και THE GENTLEMEN, καθώς και οι παιδικές ταινίες που καταγράφουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά ποσοστά προσέλευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα