Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρεμπόριο: Πρόστιμα 51.200 ευρώ

Κοινοποίηση

paremporio-prostima



Παρεμπόριο: Πρόστιμα 51.200 ευρώ για παρεμπόριο την προηγουμένη εβδομάδα


Πρόστιμα συνολικού ύψους 51.200 ευρώ, επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις για παρεμπόριο, μετά από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Καβάλα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν σήμερα την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

Παρεμπόριο: Βροχή τα πρόστιμα 

-Κατά το χρονικό διάστημα από 27.01.2020 έως 02.02.2020 οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι (συνολικά 492)

αυξήθηκαν κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (20.01.2020 έως 26.01.2020).

-Oι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 367% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 140 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

-Σε συνεργασία με την αστυνομία, το λιμενικό σώμα, υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Καβάλα.

-Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες είδη παρεμπορίου (περισσότερα από 1.500 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

-Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας, κ.α. συνολικού ύψους 51.200 ευρώ, εκ των οποίων τα 4.500 ευρώ αφορούσαν σε παραπλανητική ένδειξη επί τιμοκαταλόγων σε καταστήματα μαζικής εστίασης για το προϊόν τσίπουρο και το προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων).

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα