Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι μάρκες αυτοκινήτου επέλεξαν οι Ξανθιώτες το 2019;

Κοινοποίηση

aftokinita-xanthi-2019



Ξάνθη: Ποιες μάρκες αυτοκινήτων επέλεξαν το 2019 οι Ξανθιώτες. Στατιστικά στοιχεία πωλήσεων 


Άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2019, συγκριτικά με το 2018.

Παρά την οικονομική δυσπραγία και το γεγονός πως οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα χρηματοδότησης, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που επενδύουν στην αγορά νέου αυτοκινήτου.

Το θετικό πρόσημο που κατέγραψαν οι πωλήσεις πανελλαδικά φαίνεται πως γεννά αισιοδοξία για τους επαγγελματίες του χώρου.

Στην Ξάνθη η αγορά του αυτοκινήτου κινείται σε σχετικά σταθερά επίπεδα ενώ πρόκειται για μια περιοχή που δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πόλεις που καταγράφηκαν πάνω από 500 αγορές νέων αυτοκινήτων.

Σε αντίθεση με την Καβάλα όπου καταγράφονται 780 πωλήσεις νέων οχημάτων και τον Έβρο όπου πουλήθηκαν 663 νέα αυτοκίνητα.

Ποιες μάρκες προτιμούν οι Ξανθιώτες; 

Η Hyundai ήταν η μεγάλη κερδισμένη στην Ξάνθη μιας και το 2019 βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των κατοίκων που προχώρησαν στην αγορά νέου οχήματος.

Συνολικά πουλήθηκαν 50 νέα αυτοκίνητα της γνωστής εταιρίας ενώ στη δεύτερη θέση συναντάμε την Opel με 44 πωλήσεις στην Ξάνθη και την VW με 34 πωλήσεις στην τρίτη θέση.

Στον Έβρο την πρώτη θέση κατέχει η Opel με 74 πωλήσεις και ακολουθούν οι Citroen με 70 και η Hyundai με 68.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών που αγόρασαν νέο αυτοκίνητο μέσα στο 2019 στην Κομοτηνή κέρδισε η Peugeot με 36 οχήματα, ενώ ακολουθούν η Citroen με 31 και η VW με 21.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα