Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επίδομα Κορονοϊού 800 ευρώ: Άνοιξε για τις επιχειρήσεις – Κάντε εδώ την αίτηση

Κοινοποίηση



Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ.

Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή της αίτησης για το επίδομα των 800 ευρώ, που αφορά σε επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με εντολή της πολιτείας ή πλήττονται από τον κορονοϊό και βρίσκονται στις σχετικές λίστες ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν.

Οι εργοδότες αυτοί μπορούν στο εξής να δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων τους, προκειμένου να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, ΕΔΩ.

«Τέθηκε πριν λίγο σε πλήρη παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας!», ανέφερε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σημείωσε ότι υλοποιήθηκε η σχετική δέσμευση. «Ενα δύσκολο και χωρις προηγούμενο εγχείρημα δημιουργήθηκε απο μηδενική βάση σε ελάχιστο χρόνο για την στήριξη εργαζομένων & επιχειρησεων!», κατέληξε σε σχετική ανάρτησή του.

Δείτε εδώ οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου στην ΕΡΓΑΝΗ

Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται για το επίδομα των 800 ευρώ, θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο supportemployees.yeka.gr σε συνέχεια της αντίστοιχης ενέργειας του εργοδότη. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμη και εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα τα μέτρα στήριξης αφορούν τους παρακάτω εργαζόμενους:

α) εργαζόμενους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, είτε επειδή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, είτε λόγω χρήσης της ρύθμισης που βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ .

β) εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τον εργοδότη είτε με οικειοθελή αποχώρηση από τους ίδιους.

Υπεύθυνη Δήλωση των εργαζομένων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού

1.Οι εν λόγω εργαζόμενοι των παραπάνω περιπτώσεων υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), ως το συνημμένο παράρτημα, με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις – Εργοδότες των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος κύριας κατοικίας, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr).

2.Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για τον σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποκείμενων σε όλες τις επεξεργασίες που θεσπίζονται με την παρούσα, λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.
ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα